HPL platen

HPL platen

Onderhoudsarme HPL platen

De HPL platen van NPI zijn veelzijdig en geschikt voor buiten en binnen toepassingen. Doordat de platen onder hoge druk zijn geperst ontstaat een compacte plaat met hoge dichtheid en sterkte. Het vlakke en harde oppervlak zorgt ervoor dat vuil moeilijk aan de platen hecht. De HPL platen zijn geschikt als gevelbekleding; wand- en plafond bekleding en de bekleding van zijwangen van dakkapellen. Voor dakranden en overstekken wordt HPL geleverd in handige stroken van 250, 300 en 400 mm breed.

  • Onderhoudsarm
  • Hoge UV-stabiliteit
  • 10 jaar garantie op kleurechtheid

Alle artikelen

HPL is een veelgebruikt materiaal voor beplating van bijvoorbeeld boeiboorden en dakranden. Het heeft een zeer hoge weersbestendigheid en een oppervlak dat hard en glad is, waar weinig vuil aan hecht. Het is daardoor onderhoudsarm en heeft een lange levensduur.

HPL bewerken

NPI levert HPL in op breedte gezaagde stroken. Die kunnen met de juiste gereedschappen in het werk verder op de juiste maat worden gezaagd. Lees in ons blog hoe je HPL het beste kunt zagen.

Voor het bevestigen van HPL platen met schroeven, moeten de gaten worden voorgeboord. HPL boren kan met een hardmetalen of HSS boor. Er zijn ook speciaal voor HPL ontwikkelde boren verkrijgbaar.