Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_vlonderplanken_1.jpg
header_390x120_vlonderplanken_1.jpg
Vlonderplanken

Vlonderplanken

De laatste jaren zijn composiet vlonderplanken razend populair voor allerlei buitentoepassingen. Dat is met name dankzij de natuurlijke uitstraling in combinatie met de verbeterde kwaliteit. Bij NPI kunt u composiet vlonderplanken kopen van het merk Twinson. Twinson is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Bestel gratis kleurmonsters van Twinson vlonderplanken

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Lees onze blogs over vlonderplanken

Materiaal vlonderplanken

Het materiaal van Twinson vlonderplanken bestaat uit een mix van hout en kunststof. Dit levert een composiet op die de duurzaamheid van kunststof combineert met de warme uitstraling van hout. Deze composiet vlonderplanken zijn uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van hout, maar ze gaan veel langer mee en hebben veel minder onderhoud nodig dan de traditionele houten vlonderplanken.

Houten of composiet vlonderplanken?

Geregeld wordt de vraag gesteld wat de beste en mooiste oplossing is voor de aanleg van een vlonder of en balkonvloer. Welk materiaal leent zich het beste voor deze toepassing, waarbij de ondergrond vaak nat of vochtig is terwijl hoge eisen aan de begaanbaarheid worden gesteld? En ondertussen ook het visuele aspect niet mag worden vergeten.

Voorheen was hiervoor alleen hout beschikbaar, in verschillende kwaliteiten en structuren. Vanuit oogpunt van levensduur viel de keuze vaak op tropisch hardhout, maar dat is lastig te bewerken, het wordt glad bij nat weer en hout heeft de neiging tot splinteren. Ook vergt hout regelmatig intensief onderhoud.

Composieten vlonderplanken zijn een goed alternatief voor houten vlonderplanken. Ze hebben vele voordelen ten opzichte van houten of hardhouten terrasdelen. Composiet vlonderplanken zijn splintervrij en worden niet glad, zelfs niet bij regen. Een groot voordeel is dat ze bestand zijn tegen insecten en verrotting; ze hebben mede daardoor een langere levensduur. Daarbij zijn ze in tegenstelling tot de hardhouten vlonderplanken in diverse kleuren te verkrijgen.

Gemakkelijk te plaatsen

Het Terrassysteem van Twinson is ook nog eens bijzonder makkelijk te plaatsen. U zaagt de planken op maat, zet ze vast op de onderconstructie door middel van een onzichtbare bevestiging middels bijbehorende clips en dekt vervolgens de randen af met de beschikbare afwerkprofielen. De clips klemmen de vlonderplanken in de zijsluiting en worden vastgeschroefd in de regel. De clips vormen een schuivende verbinding en bieden de terrasplanken daarmee de ruimte om uit te zetten. De vlonderdelen van Twinson zijn te bewerken met gebruikelijk gereedschap, zoals een cirkelzaagblad met geharde tanden en HSS-metaalboren.

Een vlonder leggen was nog nooit zo eenvoudig, terwijl het resultaat heel strak is door de verborgen bevestiging en de afwerkprofielen. Voor meer informatie over de montage leest u onze blog en voor uitgebreide instructies raadpleegt u het montagevoorschrift.

Waarom Twinson van NPI?

Er zijn veel aanbieders van composiet vlonderplanken en er zijn grote verschillen in prijs, maar daarmee ook in kwaliteit. Belangrijk is om te kiezen voor een goede kwaliteit om zeker te weten dat het terras niet al na een paar jaar weer moet worden vervangen. Problemen die kunnen ontstaan zijn kleurverlies, het kromtrekken van de planken of het extreem uitzetten of krimpen, met alle gevolgen vandien.

NPI voert het topmerk Twinson. Dit is een merk dat al jarenlang bewezen succesvol is en dat van de beste grondstoffen wordt gemaakt. Op Twinson vlonderplanken zit standaard 10 jaar garantie.

Twinson kleuren en modellen

De grondstof van Twinson is een hout/kunststof composiet dat 100% recyclebaar is. Daarmee is Twinson een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Twinson omvat een compleet terrassysteem waarmee u uw terras hoogwaardig kunt afwerken zonder zichtbare schroef- en of boorgaten.

De mogelijke toepassingen van vlonderplanken zijn onbeperkt maar ze worden vooral veel gebruikt voor balkons, terrassen, vijvers, steigers, looppaden en bruggen.

Voordelen Twinson kunststof vlonderplanken:

  • Wordt niet glad (ook niet bij regen of dauw)
  • 10 jaar garantie
  • Onderhoudsarm
  • Robuust
  • Splintert niet
  • Onzichtbare bevestiging
  • Milieuvriendelijk
  • Verkrijgbaar in zes kleuren
  • Verkrijgbaar in twee lengtes