Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_unipanel_bouwpanelen.jpg
header_390x120_unipanel_bouwpanelen.jpg

Boeidelen

Strakke en mooi afgewerkte boeidelen hebben grote invloed op de aanblik van een woning. NPI levert kunststof boeidelen van de merken Swish en Unipanel. Unipanel is een massieve kunststof bouwpaneel die zich laat bewerken als hout. Voor volschuim boeidelen is Swish de juiste keuze. De Swish dakrandpanelen zijn uitgevoerd met een lip, die een strakke aansluiting op de onderzijde van goot of overstek mogelijk maakt.

Onze boeidelen merken

Zo monteert u een Swish dakrand

In deze montagevideo ziet u de montage van Swish dakrand met overstek. Onze productspecialist legt in duidelijke stappen uit hoe je met de onderhoudsarme dakrandpanelen van Swish elke boeiboord perfect kunt afwerken.

NPI - thumbnail8.jpg
Onderhoudsarm

Boeidelen of boeiboorden zijn kwetsbare onderdelen van een woning. Vocht en vuil doen hun werk en leiden tot afbladderende verf en houtrot op boeidelen van hout. De boeidelen zitten op hoogte en zijn daardoor ook niet gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud. Dus is het aan te bevelen om een materiaal te kiezen dat onderhoudsarm is en een lange levensduur heeft. Zowel massief kunststof als volschuim boeidelen zijn daarvoor de perfecte keuze.

Ongevoelig voor vocht

Kunststof boeidelen zijn ongevoelig voor vocht en trekken niet krom. Ook schimmels en bacteriën en rotprocessen hebben geen vat op kunststof boeidelen. Het oppervlak is vlak en glad zodat de vuilaanhechting beperkt is. Dit beperkt het onderhoud en zorgt voor een lange levensduur.

Swish kunststof boeidelen

De kunststof boeidelen van Swish zijn volschuim boeidelen met een harde en gladde toplaag. De volschuim boeidelen zijn in diverse kleuren en maten verkrijgbaar. De uitvoering van deze boeidelen is die van een dakrandpaneel: de delen hebben over de gehele lengte een doorgaande haakse lip. Dit maakt dat ze eenvoudig en vrijwel onzichtbaar te monteren zijn, met een gegarandeerde strakke aansluiting op de onderzijde van een goot of overstek. Door de juiste maat te kiezen, kunt u snel werken en voorkomt u onnodige zaagverliezen.

Montage vrijwel onzichtbaar

Volschuim boeidelen van Swish zijn uitermate geschikt voor het afwerken van zowel nieuwbouw als bij renovatie. Ze zijn massief en toch licht in gewicht en laten zich net zo gemakkelijk bewerken als hout. Ze worden bevestigd op een achterliggend regelwerk, dat ventilatie van de constructie mogelijk maakt. Ze kunnen worden verlijmd, maar ook geschroefd. Dat kan vrijwel onzichtbaar door de juiste posities te kiezen voor de schroeven. Aan de bovenzijde valt de schroef dan weg achter de kraal van de goot. Aan de onderzijde kan het dakrandpaneel in de lip worden vastgeschroefd, waardoor de schroef niet in het zichtvlak ligt.

Overstekpanelen

De volschuim boeidelen of dakrandpanelen van Swish zijn uitstekend te combineren met de overstekpanelen van Swish. Met deze overstekpanelen kunt u eenvoudig de onderzijde van de goot of het overstek bekleden. Bekleed in dat geval eerst de onderzijde van de goot of het overstek en plaats daar vervolgens het boeideel voorlangs. De lip zal dan de rand van de onderzijde keurig en strak afdichten.

Geen schilderwerk met Swish

De overstekpanelen van Swish zijn onderhoudsarm en hoeven nooit meer geschilderd te worden. Door de hoogwaardige kunststof materialen en de vochtbestendige toplaag zijn ze ongevoelig voor vocht en schimmels en blijven daardoor kleurvast.

Massieve kunststof boeidelen

Een andere mooie en eveneens onderhoudsarme oplossing voor boeidelen is het gebruik van Unipanel bouwpanelen. Unipanel is een massief kunststof en is in vele opzichten superieur aan hout. Het kan gebruikt worden in vrijwel alle niet dragende buitentoepassingen. Het heeft de look en feel van hout, maar niet de nadelige gevolgen die je met houttoepassingen buiten hebt zoals aantasting door schimmels en bacteriën en houtrot. In de regel kan Unipanel gemonteerd worden volgens de verwerkingsvoorschriften zoals die gelden voor multiplex. Daarbij hoeft dan echter geen rekening gehouden te worden met voorschriften betreffende vochtopname omdat Unipanel niet gevoelig is voor vocht.

Vrijwel onzichtbaar bevestigen

Unipanel is verkrijgbaar in diverse maten, zodat u die optimaal af kunt stemmen op de afmetingen van de boeien. Het is op maat te zagen en te bewerken zoals hout, met dezelfde gereedschappen. Unipanel is vrijwel onzichtbaar te bevestigen middels een eigen systeem met verzonken schroeven en afwerkdopjes.

HPL boeidelen

Een alternatief voor het gebruik van kunststof boeidelen, is het gebruik van HPL-platen of stroken. HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’ en wordt geproduceerd door het onder hoge druk en temperatuur samenbrengen van hars en kraftpapier. Hierdoor ontstaat een zeer sterk materiaal met een hoge dichtheid. De toplaag is versterkt met een UV-bestendige acrylaat die zorgt voor een hoge kras- en slagvastheid en minimale vuilaanhechting. HPL boeidelen onderscheiden zich door de extreme weerbestendigheid, hoge mate van sterkte en onderhoudsgemak.

Onderhoudsarm bouwen, makkelijk met NPI

Gebruik van kunststof boeidelen past in de trend van onderhoudsarm bouwen. We hebben steeds minder tijd, zin en geld over voor het onderhoud van onze woning. De onderhoudsarme bouwmaterialen van NPI zijn dan ook de juiste keuze om het noodzakelijke onderhoud van uw woning mee uit te voeren, temeer omdat deze producten in de toekomst minder tijd en geld kosten. Bij NPI kunt u gemakkelijk en snel de benodigde artikelen bestellen. De korte levertijden en uitstekende voorraadpositie van NPI garanderen een juiste planning van de uit te voeren werkzaamheden.