Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_u-profielen.jpg
header_390x120_u-profielen.jpg

U-profielen

In ons brede assortiment kunststof profielen heeft NPI een ruim aanbod aan kunststof U-profielen voor een perfecte afwerking in verschillende toepassingen. De U-profielen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en dus geschikt voor elke klus! De profielen zijn onderhoudsarm, weersbestendig en slagvast.

Slanke profielen

Kunststof of PVC U-profielen zijn gemakkelijk te bewerken en te plaatsen. Montage kan door nieten, spijkeren, schroeven en lijmen. De montage met lijm zorgt voor een onzichtbare bevestiging. Extra voordeel van kunststof is dat de profielen zeer slank zijn. Daardoor worden dikke, opgelegde randen voorkomen, zoals bij U-profielen van andere materialen vaak het geval is.

Voordelen kunststof U-profielen

Kunststof U-profielen hebben een lange levensduur. Een voordeel van kunststof profielen is ook dat ze niet hoeven te worden geschilderd. En door de samenstelling zijn kunststof U-profielen tevens minder gevoelig voor schade.

U-profielen rondom plaatmateriaal

Met kunststof U-profielen zijn onder meer randen van plaatmaterialen eenvoudig en strak af te werken. De al dan niet gezaagde randen van platen zijn meestal niet geschikt om zonder meer in het zicht te laten. Vaak wijkt de rand af in kleur, maar ook in aanzicht en structuur van het materiaal. Denk bijvoorbeeld aan gezaagde kanten van mdf, spaanplaat of multiplex. De randen daarvan laten zich maar moeilijk glad afwerken en ook op kleur brengen met verf is een intensieve klus.

Diverse maten

Door een U-profiel rondom plaatmateriaal te plaatsen, is de gehele zijkant van het materiaal in één keer aan het oog onttrokken en strak afgewerkt. De U-profielen zijn er in diverse maten zodat voor vrijwel elke dikte plaatmateriaal de juiste maat te vinden is. De profielen zijn er van 4 mm tot 120 mm. Daarmee zijn dus bijvoorbeeld zelfs complete wandaansluitingen strak en naadloos af te werken.

Verschillende lengtes U-profielen

Kunststof U-profielen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Een zeer gangbare lengte is 5,20 meter. Dat is een mooie lange lengte die in vrijwel alle gevallen een naadloze afwerking mogelijk maakt. De lengte is ook gemakkelijk te halveren naar twee lengtes van 2,60 m. Dat zijn hanteerbare lengtes, maar is ook een gangbare maat in de woningbouw. De halve profiellengtes zijn dan nog steeds toepasbaar over een volledige verdiepingshoogte.

Hulp bij kiezen

Om de juiste keuze te maken in het aanbod aan U-profielen, hebben we een uitgebreid keuzemenu op onze site opgenomen. U kunt op vrijwel elke gewenste specificatie zoeken, zoals de breedte en hoogte van een profiel, de lengtemaat en de kleur.

Voordelen van kunststof U-profielen
  • Lange lengtes
  • Slanke randen
  • Lange levensduur
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Vele maten

Overige profielen

Naast onze U-profielen hebben we o.a. ook: