Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_hoekprofielen.jpg
header_390x120_hoekprofielen.jpg

Hoekprofielen

In ons brede assortiment van kunststof profielen heeft NPI een zeer ruim aanbod aan kunststof hoekprofielen. Er is volop keuze in maten en vormen. De hoekprofielen zijn leverbaar in verschillende kleuren, zoals wit, crème, zwart en donkergroen, waarvan een aantal ook met houtnerf look. Wij hebben zowel gelijkzijdige als ongelijkzijdige hoekprofielen.

Overige profielen

Naast onze hoekprofielen hebben we o.a. ook: 

Vele toepassingen

Kunststof hoekprofielen zijn onderhoudsarm, weersbestendig en slagvast en zijn niet gevoelig voor vocht. Ze zijn zeer geschikt voor het perfect afwerken van allerlei hoeken in zeer veel verschillende toepassingen of juist het beschermen van een hoek. Dat kan zijn bij beëindiging van een vlak, maar ook bijvoorbeeld als aftimmering rondom een kozijn. Montage van een hoekprofiel kan door nieten, spijkeren, schroeven en lijmen. Met een lijmverbinding met een geschikte montagelijm realiseert u een onzichtbare verbinding, wat visueel vaak de voorkeur zal hebben.

Dun en vlak

Een groot voordeel van het gebruik van kunststof profielen is hun flexibiliteit en de geringe dikte, maar ook het brede aanbod in afmetingen. Daarmee vormen ze een zeer goed alternatief voor houten hoeklatten. Houten hoeklatten hebben veel meer dikte nodig en zijn daardoor veel opvallender dan de kunststof hoekprofielen. Kunststof hoekprofielen variëren in dikte van slechts 1 tot maximaal 3 millimeter. Daarmee zijn de oplegrandjes vaak nauwelijks zichtbaar. Een voordeel van kunststof hoekprofielen is ook dat ze niet hoeven te worden geschilderd. En door de samenstelling zijn ze tevens minder gevoelig voor schade.

Lange lengtes

Een voordeel van kunststof hoekprofielen is ook dat ze op lange lengtes leverbaar zijn. De meeste profielen die NPI levert, hebben een lengte van 6 meter. Daarmee is vrijwel elke hoek naadloos af te werken. Die lange lengtes zijn in kunststof geen probleem doordat het materiaal licht en flexibel is.

Vormen

Kunststof hoekprofielen zijn er zowel in gelijkzijdige als ongelijkzijdige vorm. Ook is er keuze tussen een afgeronde hoek en een scherpe hoek. De gelijkzijdige hoekprofielen zijn er in de afmetingen van 20x20 tot 120x120 mm. De ongelijkzijdige profielen variëren van 20x15 tot 160x80 mm.

Vouwhoekprofielen

Kunststof hoekprofielen zijn er ook in de bijzondere uitvoering van een vouwhoekprofiel. Voordeel hiervan is dat de hoek dus niet per se 90 graden hoeft te zijn. De profielen zijn eenvoudig te zetten in elke gewenste hoek en passen dus altijd overal. Strak afwerken van elke niet-haakse hoek wordt hiermee kinderspel.

Hulp bij kiezen

Om de juiste keuze te maken in ons ruime aanbod aan hoekprofielen, hebben we een uitgebreid keuzemenu op onze site opgenomen. U kunt op vrijwel elke gewenste specificatie zoeken, zoals de dikte van een profiel, gelijkzijdige of ongelijkzijdige vorm, vaste hoek of vouwprofiel, kleur, kleurfamilie of zelfs RAL-kleur, breedte van de ene of juist de andere zijde, lengte en scherpe of afgeronde hoek. Via die ingangen kunt u stap voor stap het juiste profiel selecteren.