Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_hpl_platen.jpg
header_390x120_platen_3.jpg

HPL platen

De HPL platen van NPI zijn veelzijdig en geschikt voor binnen- en buiten toepassingen. Doordat de platen onder hoge druk worden geperst ontstaat een compacte plaat met een hoge dichtheid en sterkte. Het vlakke en harde oppervlak zorgt ervoor dat vuil moeilijk aan de platen hecht. De HPL platen zijn onder meer geschikt als gevelbekleding, wand- en plafondbekleding en de bekleding van zijwangen van dakkapellen. Voor dakranden en overstekken en soortgelijke toepassingen levert NPI HPL in handige stroken van 250, 300 en 400 mm breed.

Bestel gratis HPL kleurmonsters

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Hoge dichtheid

HPL platen & stroken zijn multifunctioneel, hebben een hoogwaardige uitstraling en unieke eigenschappen. HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’ en wordt geproduceerd door het onder hoge druk en temperatuur samenbrengen van hars en kraftpapier. Hierdoor ontstaat een zeer sterk materiaal met een hoge dichtheid.

Weerbestendig

HPL platen & stroken onderscheiden zich door de extreme weerbestendigheid, hoge mate van sterkte en onderhoudsgemak. De toplaag is versterkt met een UV-bestendige acrylaat die zorgt voor een hoge kras- en slagvastheid en minimale vuilaanhechting. De platen en stroken zijn aan beide kanten hetzelfde afgewerkt en daardoor dubbelzijdig te gebruiken! Hierdoor is HPL van NPI vrijwel overal toepasbaar, zowel binnen als buiten.

Multifunctioneel bouwproduct

HPL is een veelgebruikt materiaal voor beplating van bijvoorbeeld boeiboorden en dakranden. Juist op die plekken is een materiaal gewenst dat weinig onderhoud nodig heeft, dat vochtbestendig is en een lange levensduur heeft. Het voldoet aan die eisen doordat het een zeer hoge weersbestendigheid heeft en het oppervlak van de kunststof platen hard en glad is, waardoor er weinig vuil aan hecht.

Zeer kras- en slagvast

Door de keiharde acylaat toplaag zijn HPL platen en stroken zeer kras- en slagvast. Dit maakt het product geschikt om ook op de lagere delen van bijvoorbeeld een gevel toe te passen, waar het aanzienlijk meer te verduren heeft dan op de hogere geveldelen. De platen en stroken zijn veel minder gevoelig voor beschadiging dan traditionele materialen. Dit biedt ook voor het gebruik in het interieur grote voordelen omdat HPL platen en stroken hierdoor geschikt zijn voor ruimtes die intensief gebruikt worden, bijvoorbeeld in de utiliteitsbouw.

Groot formaat platen

HPL kunststof platen en stroken zijn in diverse formaten verkrijgbaar. Met de groot formaat platen zijn bijvoorbeeld gevels snel en efficiënt af te werken. Deze plaat beslaat bijna 4 m2 oppervlak en meet 1300 x 3050 mm. Met dit grote plaatformaat is bij de montage veel tijdwinst te behalen in vergelijking met panelen van een kleiner formaat. Ook is het aantal voegen en naden veel minder, wat een strakker beeld geeft. Soms ook zijn naden en voegen juist gewenst om een mooi lijnenspel te creëren. Daarvoor kunnen de platen op de juiste formaten worden gezaagd.

HPL stroken

Voor de kleinere oppervlakten zijn stroken beschikbaar in diverse breedtematen. Daarmee zijn bijvoorbeeld dakranden en boeiboorden heel eenvoudig af te werken. Door de juiste breedtemaat te kiezen heeft u minder zaagwerk op de bouwplek en beperkt u zaagverliezen, en daarmee ook de materiaalkosten.

Bewerken

NPI levert HPL in op breedte gezaagde stroken van 250 tot 400 mm. Die kunnen met de juiste gereedschappen in het werk verder op de juiste maat worden gezaagd. Dat kan bijvoorbeeld met een zaagblad dat ook geschikt is voor metaalsoorten als aluminium. Die bladen hebben een fijne vertanding, waardoor de zaagsnede scherp blijft en de randen zo min mogelijk gaan schilferen.

Lees in ons blog hoe je HPL het beste kunt zagen.

Montage

HPL platen & stroken zijn makkelijk te installeren door het complete assortiment aan accessoires. De panelen kunnen worden geschroefd en voor een blinde bevestiging worden verlijmd. Voor het bevestigen van HPL platen met schroeven, moeten de gaten worden voorgeboord. HPL boren kan met een hardmetalen of HSS boor. Er zijn ook speciaal voor HPL ontwikkelde boren verkrijgbaar.

Prestatieverklaring

Download hier de prestatieverklaring.

Downloads

HPL Brochure Download
HPL montagevoorschrift Download
HPL Lijmadvies Bostik Download
Product datablad HPL Plaat 1300 x 3050 x 6 mm Download
Product datablad HPL strook 250 x 6 mm Download
Product datablad HPL strook 300 x 6 mm Download
Product datablad HPL strook 400 x 6 mm Download

Alle details op een rijtje

Lengte (cm) 305 cm