Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_Lignodur_overzet_vensterbank.jpg
header_390x120_Lignodur_overzet_vensterbank.jpg
Lignodur overzet vensterbank

Lignodur overzet vensterbank

Vensterbanken vernieuwen kan zonder hak- en breekwerk. Met de overzet vensterbank van Lignodur is dat eenvoudig te realiseren. Met de renovatie vensterbank krijgt het interieur een aanzienlijke upgrade, met een fraai en onderhoudsarm materiaal. De Lignodur overzet vensterbank is leverbaar in vier kleuren en is 3,5 mm dik.

Bestel gratis Lignodur overzet vensterbank kleurmonsters

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Lignodur overzet vensterbank monteren

De overzet vensterbank van Lignodur is uitermate geschikt voor een vensterbank renovatie zonder breek- en sloopwerk. De Lignodur overzet vensterbank wordt rechtstreeks over de bestaande vensterbank verlijmd, zonder dikteverlies. Hoe je dit doet legt onze productspecialist Pieter uit in deze montagevideo.

NPI - thumbnail17.jpg
Lignodur_stone_beton_lichtgrijs_zoom_02-4k

Lignodur Stone vensterbank

Naast de Lignodur overzet vensterbank levert NPI ook de Lignodur Stone vensterbank. Lignodur Stone vensterbank heeft een facet geslepen rand wat zorgt voor een zeer realistische natuursteen uitstraling. Het grote voordeel is dat ze zijn uitgevoerd in hoogwaardig kunststof met een kras- en slijtvaste toplaag, hierdoor zijn ze bijna ongevoelig voor beschadigingen.

Alle details op een rijtje

Materiaal Kunststof
Aantal kleuren 3
Lengte (cm) 500 cm
Garantie 10 jaar
Warmtebestendigheid < 0,6% (DIN EN 479)
Krasvastheid >= 3 N (DIN EN 438-2)
UV bestendigheid >= 6 Stufe (EN ISO 105-B02)
Over de bestaande vensterbank

De Lignodur overzet vensterbank wordt rechtstreeks over de bestaande vensterbank verlijmd. De overzet vensterbank ontleent zijn sterkte aan de onderliggende bestaande vensterbank. Daardoor volstaat een materiaaldikte van slechts 3,5 mm. De renovatie vensterbank heeft een neus aan de voorzijde. Die dekt de oude vensterbank helemaal af en is zo uitgevoerd dat die zelfklemmend is aan de onderzijde. De neus heeft een aanzichtsbreedte van 36 mm. Bijbehorende eindkappen zorgen voor een nette afwerking van de zijkanten van de vensterbank.

Renovatie vensterbank zonder schade

De overzet vensterbank maakt het mogelijk om heel snel vensterbanken te vernieuwen. Voordeel is dat het veel tijd bespaart, maar ook herstelkosten. Verwijderen van bestaande vensterbanken is vaak alleen mogelijk met hak- en breekwerk. Dat geeft schade aan dagkanten en de aansluiting aan de onderzijde. Het herstellen van die schade brengt extra kosten en werk met zich mee. Met de Lignodur overzet vensterbank kan dat geheel worden voorkomen.

Vier kleuren

De Lignodur overzet vensterbank is leverbaar in vier kleuren: wit, marmer, crème, blauwsteen. Marmer en blauwsteen zijn gemêleerde kleuren, gebaseerd op natuursteen. Met deze kleuren is er voor vrijwel elk interieur een passende vensterbank te vinden. Omdat het altijd lastig is om kleuren vanaf een digitaal scherm te beoordelen, biedt NPI de mogelijkheid om kleurenmonsters aan te vragen.

Harde toplaag

Wie zijn vensterbanken renoveert, wil uiteraard ook dat ze lang mooi blijven. Dat betekent dat ze van een onderhoudsarm, kras- en slijtvast materiaal moeten zijn. De overzet vensterbank van Lignodur voldoet daaraan. De harde toplaag bestaat uit een mix van hoogwaardige kunststoffen. De vensterbanken zijn nagenoeg ongevoelig voor UV-licht en voor warmte. Ze zijn dan ook probleemloos toe te passen op vensterbanken boven radiatoren.

Maten overzet vensterbank

De Lignodur overzet vensterbank is verkrijgbaar in twee breedtematen: 250 en 300 mm. Ze zijn eenvoudig op de juiste breedte te maken. Met die twee maten zijn in de praktijk vrijwel alle bestaande vensterbanken te renoveren. De lengte van de overzet vensterbank is 5 meter. Dat betekent dat de uitvoering vrijwel altijd naadloos kan zijn.

Voordelen van de Lignodur overzetvensterbank:
  • Geen hak- en breekwerk nodig
  • Snel en eenvoudig te plaatsen
  • Harde krasvaste toplaag
  • Lange levensduur
  • Naadloos uit te voeren door de grote lengtes
  • In meerdere kleuren verkrijgbaar
Verlijmen

Lignodur overzet vensterbanken kunnen eenvoudig met lijm worden gemonteerd op de onderliggende vensterbank. Het gebruik van de juiste montagemiddelen is afhankelijk van de ondergrond. Houd onderstaande richtlijnen aan:

OmstandighedenVerlijmsystemen
Gladde ondergrondPolyurethaanlijmen
Bij zuigende ondergrondPolyurethaanlijmen
Montagekit
Mortel
Bij montage op een muurTweecomponentenlijm
PUR-schuim
Bij montage op beugelsTweecomponentenlijm
PUR-schuim èn vastschroeven aan beugels