Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_unipanel_bouwpanelen.jpg
header_390x120_unipanel_bouwpanelen.jpg

Boeiboord

Een boeiboord is onderdeel van een woning dat volop in het zicht zit, maar vaak slecht bereikbaar is voor onderhoud en vervanging. Daarom is het aan te raden om een boeiboord uit te voeren in een materiaal dat mooi blijft en lang mee gaat en dat weinig onderhoud vraagt. Een boeiboord van kunststof is daarvoor de juiste keuze. NPI biedt boeiboorden in massief kunststof en in hardschuim in de vorm van dakrandpanelen.

Onze boeiboord merken

Zo monteert u een Swish dakrand

In deze montagevideo ziet u de montage van Swish dakrand met overstek. Onze productspecialist legt in duidelijke stappen uit hoe je met de onderhoudsarme dakrandpanelen van Swish elke boeiboord perfect kunt afwerken.

NPI - thumbnail8.jpg
Beeldbepalende boeiboorden

Boeiboorden – ook wel boeidelen genoemd – zijn beeldbepalende elementen voor een woning of gebouw. Ze hebben vaak een behoorlijke breedte, wat enerzijds nodig is om de achterliggende constructie voldoende af te dekken maar wat vooral vaak ook architectonisch ingegeven is. Brede boeiboorden zorgen voor een robuuste uitstraling. Omdat ze beeldbepalend zijn, is het belangrijk dat de boeiboorden mooi zijn en blijven.

Onderhoudsarm kunststof

De kunststof boeiboorden die NPI levert hebben diverse voordelen. Een daarvan is het gladde, dichte oppervlak waardoor vuilaanhechting minder kans heeft. Daarnaast zijn de kunststoffen niet gevoelig voor aantasting door vocht, schimmels en rottingsprocessen. Dat geeft de materialen een lange levensduur in combinatie met gering onderhoud. Schilderen, plamuren en vervangen is niet meer nodig; een geregelde reinigingsbeurt volstaat. Ook bij de montage van kunststof boeiboorden is schilderen en plamuren overbodig. De bevestiging van de diverse systemen is vrijwel onzichtbaar.

Boeiboorden van Swish en Unipanel

NPI levert massieve kunststof boeiboorden van Unipanel en hardschuim dakrandpanelen van Swish. Het grootste verschil is dat Unipanel een vlak plaatmateriaal is, terwijl de dakrandpanelen van Swish een lip aan de onderzijde hebben. Die lip zorgt voor een strakke detaillering en aansluiting op de onderzijde van goot of overstek. Unipanel heeft niet zo’n lip en is daardoor net als houten plaatmaterieel in elke gewenste vorm te bewerken.

Swish boeiboorden

Swish hardschuim boeiboorden of boeidelen zijn uitermate geschikt voor het afwerken van uw nieuwbouw- of renovatietoepassing. Door het geringe gewicht zijn de boeiboorden gemakkelijk te hanteren en te monteren. De massieve uitvoering en de verwerkingseigenschappen maken Swish boeiboorden net zo gemakkelijk te bewerken als hout.

Swish overstekpanelen

De Swish boeiboorden zijn uitgevoerd als dakrandpanelen en hebben een lip aan de onderzijde. Ze zijn daarmee ook prima te combineren met Swish overstekpanelen, voor de bekleding van de onderzijde van goot of overstek. Daarbij plaatst u eerst de bekleding van de onderzijde van goot of overstek en daarna de dakrandpanelen. De lip aan de dakrandpanelen zorgt voor een strakke afdichting van de aansluiting.

Trim kraal profiel

De Swish dakrandpanelen zijn er in diverse vormen en afmetingen. Ook zijn er koppelstukken en buitenhoeken verkrijgbaar. NPI heeft ook een trim-kraal aansluitprofiel in het assortiment. Dat is met name gemakkelijk voor renovatie. Het trim-kraalprofiel kan dan met de bovenzijde eenvoudig achter de kraal van de bestaande goot of trim van de dakbedekking worden geschoven. Het dakrandpaneel kan in de onderzijde van dit profiel worden geklemd, waardoor een onzichtbare bevestiging ontstaat.

Massieve kunststof boeiboord

Een andere optie voor een kunststof boeiboord is het gebruik van Unipanel. Ook dit materiaal heeft een lange levensduur en is niet gevoelig voor vocht, schimmels en rotting. Het oppervlak is glad en dicht zodat vuilaanhechting weinig kans heeft.

Onzichtbare bevestiging Unipanel

Unipanel is een vlak plaatmateriaal, dat kan worden gebruikt in vrijwel alle niet dragende buitentoepassingen. Het heeft de look en feel van hout, maar dus niet de nadelen van houttoepassingen in een buitenklimaat. Unipanel is met een bijbehorende verzonken schroefsysteem vrijwel onzichtbaar te bevestigen. De schroefgaten worden afgedekt met dopjes in hetzelfde materiaal als de plaat.

In de regel kan Unipanel gemonteerd worden conform verwerkingsvoorschriften van multiplex. Daarbij hoeft dan echter geen rekening te worden gehouden met voorschriften betreffende vochtopname.

HPL stroken en platen

Naast Swish dakrandpanelen en stroken of platen Unipanel, is het ook mogelijk om onze HPL stroken en platen toe te passen als boeiboorden. HPL is eveneens onderhoudsarm, heeft een lange levensduur en is niet gevoelig voor schimmels, vocht en rotting.

Onderhoudsarm bouwen, makkelijk met NPI

Gebruik van kunststof boeiboorden past in de trend van onderhoudsarm bouwen. We hebben steeds minder tijd, zin en geld over voor het onderhoud van onze woning. De onderhoudsarme bouwmaterialen van NPI zijn dan ook de juiste keuze om het noodzakelijke onderhoud van uw woning mee uit te voeren, temeer omdat deze producten in de toekomst minder tijd en geld kosten. Bij NPI kunt u gemakkelijk en snel de benodigde artikelen bestellen. De korte levertijden en uitstekende voorraadpositie van NPI garanderen een juiste planning van de uit te voeren werkzaamheden.