Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_gevelbekleding_1.jpg
header_390x120_gevelbekleding_1.jpg
Gevelbekleding

Gevelbekleding

Gevelbekleding is van groot belang voor de waarde van de woning. Gevelbekleding is bepalend voor de uitstraling, maar kan ook hoge onderhoudskosten met zich meebrengen. NPI biedt daarom 6 merken in mooie gevelbekleding die allemaal het onderhoud tot een minimum beperken.

Onze merken gevelbekleding

Hoe monteer ik gevelbekleding?

Met Colorpanel gevelpanelen straalt elke gevel weer als nieuw. De rabatdelen in vele kleuren zijn makkelijk te monteren en hoeven niet meer te worden geschilderd. U kunt op uw projecten 10 jaar garantie geven! Productspecialist Pieter laat in onderstaande video zien hoe je Colorpanel monteert. 

NPI - thumbnail.jpg

Lees onze blogs over gevelbekleding

Duurzame gevelbekleding

Alle merken kunststof gevelbekleding van NPI zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn ongevoelig voor kromtrekking onder invloed van vocht of warmte en aantasting door schimmels, bacteriën of andere rottingsprocessen. Dat betekent dus ook dat ze veel minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld houten gevelbekleding. Dit beperkt zich tot het zogenaamde klein onderhoud: een geregelde reiniging van het oppervlak.

Geen groot onderhoud

Groot onderhoud zoals bij hout – schuren, plamuren, verven – is bij toepassing van kunststof gevelbekleding niet nodig. De kunststof gevelbekleding combineert dat onderhoudsarme karakter met een lange levensduur.

Zes merken

De verschillende merken die NPI voert zijn Colorpanel, Novicell, Swish, Twinson, Zierer en Mammut. Elk merk gevelbekleding heeft zijn eigen uiterlijk in structuur en kleur. Er is daardoor voor elke gewenste toepassing en esthetische uitstraling wel een passende kunststof gevelbekleding te vinden in het assortiment van NPI.

Gevelbekleding monteren

Gevelbekleding plaatsen is niet heel moeilijk, maar u moet wel een aantal uitgangspunten en richtlijnen in acht nemen. Een belangrijke daarin is dat er met houten latten een achterconstructie wordt gemaakt die kan ventileren. Dat voorkomt overmatige opwarming van de gevelbekleding en maakt het mogelijk om damp uit de constructie af te voeren. De verschillende soorten zijn alle monteerbaar op een lengte van 6 meter, met in basis houten latten h.o.h. 30 centimeter.

Lees voor een correcte montage de aandachtspunten in onze blogs of bekijk de montagevideo.

Gevelbeleding chaletbouw

De merken Colorpanel, Novicell, Twinson, Zierer en Mammut zijn ook uitstekend geschikt voor de bekleding van chalets. In chaletbouw speelt gewichtsbeperking een belangrijke rol, maar moeten materialen ook een lange levensduur hebben en snel en eenvoudig te monteren zijn.

Waarom kunststof gevelbekleding?
 • Het heeft diverse voordelen, zoals:
 • Fraaie uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Schilderen niet nodig
 • UV-bestendig
 • Verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Verschillende structuren verkrijgbaar
 • Verschillende modellen en verkrijgbaar
 • Lichte materialen met eenvoudige montage
 • Leverbaar in lange lengtes
 • Meestal 10 jaar garantie
Onderhoudsarm bouwen, makkelijk met NPI

Gebruik van kunststof gevelbekleding past in de trend van onderhoudsarm bouwen. We hebben steeds minder tijd, zin en geld over voor het onderhoud van onze woning. De onderhoudsarme bouwmaterialen van NPI zijn dan ook de juiste keuze om het noodzakelijke onderhoud van uw woning mee uit te voeren, temeer omdat deze producten in de toekomst minder tijd en geld kosten. Bij NPI kunt u gemakkelijk en snel de benodigde artikelen bestellen. De korte levertijden en uitstekende voorraadpositie van NPI garanderen een juiste planning van de uit te voeren werkzaamheden.

Mammut_gevelpanelen_achterzijde woning_natuureiken

Mammut gevelpanelen

Mammut gevelpanelen zijn oersterk en onderhoudsarm en geven iedere woning een strak afgewerkte uitstraling. Door de unieke mix van kunststoffen en de UV-bestendige toplaag zijn de gevelpanelen ongevoelig voor weersinvloeden. Ze blijven er jaar in jaar uit mooi uitzien, waardoor schilderwerk verleden tijd is.

colorpanel_gevel_monumentenblauw

Colorpanel

Colorpanel is verkrijgbaar in vele kleurstellingen. Het traditionele rabatmodel is nog steeds erg populair. Colorpanel is uitermate duurzaam en milieuvriendelijk. Colorpanel geeeft een woning een warme en natuurlijke uitstraling zonder dat de schilder de ladder nog op hoeft om te schilderen; jaarlijks terugkerend onderhoud is verleden tijd.

twinson_o-wall_rij woningen

Twinson O-Wall

Twinson O-Wall composiet gevelbekleding is uniek in zijn soort. Twinson combineert de voordelen van hout en kunststof, is verkrijgbaar in echte natuurtinten geeft het een heel warme, natuurlijke uitstraling aan uw woning of project. Twinson is leverbaar in zowel gesloten als open gevelsysteem en wordt hierdoor vaak toegepast om een chalet opnieuw te bekleden.

novicell_gevel_fijne nerf_rijwoningen links_rood steen_wit

Novicell

Gevelbekleding van Novicell is bijzonder fraai door de natuurgetrouwe houtstructuur, waarbij voor grof of fijn bezaagd kan worden gekozen. Novicell is verkrijgbaar in rabatdelen, potdeksel of sponningmodel.

swish_gevel_puntdak_wit

Swish

Het gevelpaneel van Swish is uitsluitend verkrijgbaar in enkele lichte tinten, in zowel een rabat- als een sponningdeel. Het Swish gevelpaneel is daarmee een vrij eenvoudige maar zeer duurzame gevelbekleding. Het is derhalve uitermate geschikt voor het afwerken van bijvoorbeeld zijwangen van dakkapellen en onderkanten van overstekken.