Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_colorpanel.jpg
header_390x120_colorpanel.jpg

Colorpanel

Colorpanel is een duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding. Colorpanel gevelpanelen geven een woning of gebouw een warme en natuurlijke uitstraling zonder dat de schilder de ladder nog op hoeft om te schilderen; jaarlijks terugkerend onderhoud is verleden tijd. Minder onderhoud dus en minstens zo belangrijk: een beter milieu, omdat er geen boom voor gekapt hoeft te worden.

Bestel gratis kleurmonsters van Colorpanel

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Hoe monteer ik Colorpanel gevelbekleding?

Met Colorpanel gevelpanelen straalt elke gevel weer als nieuw. De rabatdelen in vele kleuren zijn makkelijk te monteren en hoeven niet meer te worden geschilderd. U kunt op uw projecten 10 jaar garantie geven!

NPI - thumbnail.jpg

Lees onze blogs over gevelbekleding

Alle details op een rijtje

Garantie 10 jaar
Bevestigingsafstand 30 cm. h.o.h.
Aantal kleuren 15
Lengte (cm) 600 cm
Kleurechtheid 4 (licht contrast)
Brandbaarheid B2 (normaal ontvlambaar)
Dichtheid 1.10 g/cm3

Downloads

Colorpanel brochure Download
Colorpanel montagehandleiding Download
Product datablad Colorpanel rabat 150 x 17 mm Download
Verwerking en montage
Verwerking

De gevelpanelen en de kunststof afwerkprofielen kunnen met een niet te grof getande cirkelzaag afgekort worden, de aluminium profielen met een ijzerzaag. Bevestiging van de gevelpanelen met rvs bolkop 3 x 30 mm met vlakke achterzijde aan de kop. De schroeven dienen los-vast in het midden van de slobgaten gemonteerd te worden. De hulpprofielen bevestigen met rvs schroeven naar keuze. Voor overige bewerking kan men de normale houtbewerking gereedschappen gebruiken.

Regelwerk

Als basis voor de bevestiging van Colorpanel dient een duurzaam behandeld regelwerk van minimaal 22 x 30 mm dikte x breedte toegepast te worden. Het regelwerk dient goed vlak uitgelijnd te worden. De maximale onderlinge h.o.h. afstand van het regelwerk zodanig kiezen dat de gevelpanelen maximaal 30 cm h.o.h. gemonteerd kunnen worden. De hulpprofielen, ook bevestiging h.o.h. 30 cm, dienen volledig ondersteund door regelwerk aangebracht te worden. Het regelwerk zo uitvoeren dat er aan de bovenen onderzijde van het te bekleden oppervlak voldoende ventilatie openingen aanwezig zijn en blijven, ten einde een goede luchtcirculatie te bewerkstelligen. De ventilatie openingen kunnen afgesloten worden voor ongedierte met geperforeerde hoek- of platprofielen. Het regelwerk ter plaatse van de aluminium basisprofielen dient 3 mm verjongd te worden; dit i.v.m. de 3 mm dikte van deze profielen.

Montage

Alvorens te starten met het monteren van de gevelpanelen dient eerst het aluminium startprofiel gemonteerd te worden (tek. 1), gevolgd door de aluminium basisprofielen van de afwerkprofielen. Het 2-delige koppelprofiel (tek. 2a) monteren t.p.v. de lengtekoppeling indien van toepassing. Het 2-delige eindprofiel (tek. 3a) t.p.v. uiteinden of omranding monteren. Het 2-delige hoekprofiel (tek. 4a) monteren bij 90° uitwendige hoeken. Met behulp van de speciale koppelstukken is het ook mogelijk om de Colorpanel gevelpanelen op iedere willekeurige plaats, ondersteund en vastgeschroefd op een regel, te koppelen (tek. 5), maximale lengte 12 meter. Na montage van de aluminium basisprofielen kunnen de Colorpanel panelen op de juiste lengte afgekort worden en op het regelwerk gemonteerd worden. Houdt u hierbij rekening met een uitzetting van 3 mm per meter van het paneel, d.w.z. aan weerszijden bij een lengte van 600 cm rekening houden met 10 mm speling (tek. 6) in de afwerkprofielen. Zodra alle Colorpanel panelen gemonteerd zijn kunnen de kunststof zichtdelen van de koppel-, eind- en hoekprofielen (tekeningen 2b, 3b en 4b) gemonteerd worden.

Project uitgelicht

Nieuwe gevelbekleding op vakantiepark Hof van Zeeland. Nick Kessels, Salesmanager van NPI, vertelt over het project en licht vijf bijzonderheden uit.