Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_vensterbank_2.jpg
header_390x120_vensterbank_2.jpg
Vensterbanken

Vensterbanken

NPI heeft een ruim assortiment aan vensterbanken. Bij NPI kunt u kiezen uit onderhoudsarme kunststof of MDF vensterbanken. Wij leveren vier merken, namelijk Lignodur (Stone of overzet), Novaboard, Werzalit en Finidec. Onze vensterbanken zijn beschikbaar in verschillende kleuren - zelfs in natuursteen-look – en zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit. Bijpassende eindkappen maken het helemaal af.

Onze merken vensterbanken

Hoe plaats ik een vensterbank?

In deze montagevideo laat onze productspecialist Pieter zien hoe eenvoudig het plaatsen van een kunststof vensterbank is.

NPI - thumbnail2.jpg

Lees onze blogs over vensterbanken

Binnenafwerking

Een perfecte afwerking van uw interieur zit vaak in dingen waar u niet direct aan denkt, zoals vensterbanken. Die zijn meestal nogal ‘standaard’ uitgevoerd, maar zijn toch een heel essentieel onderdeel van uw wand, woonkamer of raampartij. Met de vensterbanken-collectie van NPI kunt u daar verandering in brengen en uw interieur nèt dat beetje meer exclusiviteit geven.

Tot 6 meter uit 1 stuk

Uniek aan onze vensterbanken is dat ze tot wel 6 meter te monteren zijn uit 1 stuk. Dat maakt ze toepasbaar in vrijwel elke situatie, zonder storende naden. Ze zijn gemakkelijk op lengte te maken en de montage is eenvoudig.

Gewenste uitstraling

Esthetisch hebben vensterbanken een belangrijke functie. Brede vensterbanken passen bij een robuuste uitstraling; smalle zijn minder beeldbepalend en veel subtieler aanwezig. Kleur en look spelen uiteraard ook een belangrijke rol bij die gewenste uitstraling.

Functionele eisen

Behalve mooie interieurelementen zijn vensterbanken ook functioneel. De eisen die bewoners daaraan stellen, zal sterk verschillen. Soms moet er ruimte zijn voor heel grote planten in forse potten; soms juist alleen voor slanke sierelementen. Soms is de vensterbank tevens een speelblad of zelfs tekentafel voor kinderen. Een functionele eis is echter ook dat ze niet zo diep moeten zijn dat ze de looproutes gaan beperken. Let daarbij ook op de veiligheid van kinderen.

Breedte en lengte

De maatvoering van vensterbanken kan verschillen, zowel vanuit de esthetische eisen als functionele eisen. Houd bij het bepalen van de breedte onder meer rekening met radiatoren. Het mooiste is als de vensterbank binnen de radiator over de gehele breedte afdekt. Ook de lengte varieert. Uiteraard met de maat van het raam, maar ook met de keuze om deze uit te voeren in dezelfde breedte als het raam (‘in de dag’ te plaatsen) of om deze nog met oren voor het aangrenzende muurvlak door te laten lopen.

Verschillende merken

In ons assortiment hebben wij enkel hoogwaardige kwaliteitsproducten opgenomen. De vensterbanken kennen dan ook een lange levensverwachting en u heeft tot 10 jaar garantie. Met merken als Novaboard, Lignodur en Finidec bent u verzekerd van kwaliteit.

Voordelen

Het gebruik van mdf en kunststof vensterbanken voor binnen is een goede investering. Je kiest hiermee voor een duurzame oplossing met vele voordelen:

 • eenvoudige montage
 • slagvast en krasvast
 • verschillende kleuren verkrijgbaar
 • verschillende structuren verkrijgbaar
 • verschillende varianten verkrijgbaar
 • verschillende lengtes leverbaar
 • onderhoudsvriendelijk
 • schilderen niet nodig
 • makkelijk te reinigen
 • uv-bestendig
 • tot 10 jaar garantie

 

Plaatsen of vervangen

Het plaatsen of vervangen van een vensterbank is een karwei dat met de juiste aandachtspunten prima te doen is. In onze blogs leest u hoe u te werk gaat. We gaan daarbij uit van kunststof, maar de stappen zijn ook toepasbaar voor vensterbanken van hout of mdf. Lees de blogs of bekijk de montagevideo hierboven.

Overzet vensterbank

Een bijzonder product in ons assortiment is de overzet vensterbank van Lignodur. Deze overzet vensterbank is speciaal ontworpen voor renovatie. Hij schuift als een jas over de bestaande vensterbank heen. Dat betekent dat er geen breekwerk nodig is en dus ook de omringende muren niet beschadigd raken.

Lignodur_stone_beton_lichtgrijs_zoom_02-4k

Lignodur Stone

Naast de Lignodur overzet vensterbank levert NPI ook de Lignodur Stone. Lignodur Stone heeft een facet geslepen rand wat zorgt voor een zeer realistische natuursteen uitstraling. Het grote voordeel is dat ze zijn uitgevoerd in hoogwaardig kunststof met een kras- en slijtvaste toplaag, hierdoor zijn ze bijna ongevoelig voor beschadigingen.

Lignodur_vensterbank_overzet

Lignodur overzet vensterbank

Naast de Lignodur Stone levert NPI ook de Lignodur overzet vensterbank. De overzet vensterbank van Lignodur is uitermate geschikt voor een renovatie zonder breek- en sloopwerk. De Lignodur overzet vensterbank wordt rechtstreeks over de bestaande vensterbank verlijmd, zonder dikteverlies.

Novaboard stone creme 2

Novaboard Stone

De vensterbanken van Novaboard Stone zijn ontworpen volgens de laatste trends en ontwikkelingen. Door de scherpe hoek aan de voorzijde krijgt deze vensterbank een moderne en strakke uitstraling. Novaboard Stone vensterbanken zijn er in wit en crème. De toplaag heeft een matte uitstraling met een licht voelbare structuur.

novaboard_vensterbank_voorzijde_wit

Novaboard

Novaboard kunststof vensterbanken onderscheiden zich door de zeer robuuste uitvoering gecombineerd met een uiterst krasvaste toplaag. Novaboard is leverbaar in in wit en crème. De hoeken werk je af met een bijpassende eindkap.

Finidec wit 5

Finidec MDF vensterbanken

Finidec MDF vensterbanken staan garant voor een perfecte en strakke afwerking van alle soorten kozijnen… hout, kunststof of aluminium. Finidec vensterbanken zijn vervaardigd uit vochtwerend MDF, dus binnenshuis ook toepasbaar in vochtige ruimtes. Ze zijn voorzien van een krasvaste Melamine structuurfolie in wit of crème; dus geen schilderwerk.

werzalit2

Werzalit

Naast hun uitstekende prestaties hebben Werzalit vensterbanken ook een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk. De 34 mm dikke vormrand geeft de vensterbanken een klassieke uitstraling die perfect past in elk interieur. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende dieptes (20, 25 en 30 cm) en kleuren, waaronder polarwit, donkergrijs, smokey shadow, creme en cremewit.

Online bestellen bij Npibv.eu

Wilt u ook profiteren van de voordelen van de vensterbanken uit ons assortiment? Bestel dan eenvoudig online de producten naar keuze. Duurzaam, onderhoudsarm en een prachtige uitstraling zijn slechts enkele kenmerken van onze producten. Selecteer het gewenste merk en kies welke uitvoering u wilt bestellen. Ze zijn in verschillende lengtes en breedtes te bestellen. Ook zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. Daarnaast zijn de producten uit voorraad leverbaar en kennen wij een snelle levering door heel Nederland. Heeft u hulp nodig bij uw bestelling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Onderhoudsarm bouwen, makkelijk met NPI

We hebben steeds minder tijd, zin en geld over voor het onderhoud van onze woning. De onderhoudsarme bouwmaterialen van NPI zijn dan ook de juiste keuze om het noodzakelijke onderhoud van uw woning mee uit te voeren, temeer omdat deze producten in de toekomst minder tijd en geld kosten. Bij NPI kunt u gemakkelijk en snel de benodigde artikelen bestellen. De korte levertijden en uitstekende voorraadpositie van NPI garanderen een juiste planning van de uit te voeren werkzaamheden.