Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_h-profielen.jpg
header_390x120_h-profielen.jpg

H-Profielen

In ons brede assortiment kunststof profielen heeft NPI een ruim aanbod aan H-profielen voor een perfecte afwerking van verschillende toepassingen. De profielen zijn hoofdzakelijk leverbaar in de kleur wit. De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en zijn dus geschikt voor elke klus! De kunststof H-profielen zijn onderhoudsarm, weersbestendig en slagvast. Montage kan door nieten, spijkeren, schroeven en lijmen.

Toepassingen

H-profielen worden vooral gebruikt om beplating aan elkaar te koppelen. De naden en de randen van de beplating worden afgedekt voor de kunststof H-profielen. De H-profielen zorgen er tevens voor dat de naast elkaar liggende panelen worden ingeklemd en vlak met elkaar komen te liggen.

Omdat een kunststof H-profiel heel dun is, is het resultaat strak en vlak. Een H-profiel is daarmee een veel strakkere oplossing dan het plaatsen van afwerklat over de naad.

Soorten en afmetingen

Kunststof H-profielen zijn verkrijgbaar in diverse maten en soorten. De binnenmaten zijn afgestemd op veel voorkomende plaatdiktes, van 2,5 tot zelfs 80 mm. Er zijn zowel gelijkzijdige als ongelijkzijdige profielen verkrijgbaar. De keuze van het juiste profiel vergemakkelijkt de montage vereenvoudigen en zorgt voor een mooi eindresultaat.

Tweedelige uitvoering

Kunststof of PVC H-profielen zijn ook verkrijgbaar in een tweedelige uitvoering. Daarbij wordt eerst een profieldeel achter de beplating tegen de draagconstructie geplaatst. Pas na het aanbrengen van de beplating wordt het bovenliggende profieldeel aangebracht. Dit valt met een klikbevestiging in het achterdeel. De panelen hoeven dus niet achter het profiel te worden geschoven. Dat kan de montage in diverse situaties behoorlijk gemakkelijker maken.

Overige profielen

Naast onze H-profielen hebben we o.a. ook: