Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_profielen_1.jpg
header_390x120_profielen_1.jpg
Kunststof Profielen

Kunststof Profielen

De kunststof profielen van NPI zijn geschikt voor allerlei toepassingen. NPI heeft een ruim assortiment in verschillende profielen, verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Voordeel van kunststof is dat het gemakkelijk te verwerken is, een lange levensduur heeft en dat vuilaanhechting weinig kans heeft. Kunststof profielen zijn dus in elke toepassing een goede keuze voor onderhoudsarm bouwen. Ook zijn kunststof profielen veelal slanker dan andere materialen, waardoor er fraaie oplossingen mogelijk zijn.

Tegelprofielen

We hebben kunststof profielen voor heel specifieke toepassingen, maar ook voor juist heel algemeen gebruik. Heel specifiek zijn bijvoorbeeld de tegelprofielen, waarmee mooie strak afgewerkte hoeken en beëindigingen in tegelwerk kunnen worden gemaakt. De tegelprofielen zijn er in meerdere kleuren en afmetingen. De dikte van het tegelprofiel moet worden afgestemd op de dikte van de tegel inclusief de lijmlaag.

Trapprofielen

Ook specifiek zijn de trapprofielen. Het assortiment trapstrippen van NPI verhoogt de veiligheid in huis of kantoor doordat ze ervoor zorgen dat je niet uitglijdt op een gelakte trap. Antislip trapstrippen – ook wel infrees trapstrips genoemd -zorgen voor een perfecte afwerking van uw trap. Ze zijn dé oplossing om uitglijden op gladde gelakte traptreden te voorkomen. De trapstrips zijn leverbaar in twee varianten en in diverse kleuren. Ze zijn gemakkelijk te verwerken, onderhoudsarm en slagvast.

Voegafdichting

Wellicht wat minder bekend zijn de EPDM platprofielen voor het waterdicht afsluiten van de achterconstructie bij een beplating van volkern- of HPL-platen. Deze  voegafdichtingsprofielen zijn te vinden in ons zoekmenu onder ‘familie’ of ‘type’.

Ventilatieprofielen

Voor het juist aanbrengen van gevelbeplating hebben wij een groot assortiment aan ventilatieprofielen. De openingen daarin zorgen voor voldoende ventilatievolume zodat er zich geen vocht ophoopt in de achterconstructie. De kunststof ventilatieprofielen zijn tegelijk zo fijnmazig dat ze de spouw volledig afsluiten voor ongedierte.

Z-profielen

Voor meer algemeen gebruik zijn de Z-profielen van NPI. Ze worden onder meer vaak gebruikt als waterdorpel boven of onder kozijnen of onderaan gevelbekleding. De Z-profielen zorgen er voor dat het hemelwater wat verder van de wand wordt afgevoerd. Ook voorkomen Z-profielen het inwateren van onderliggende delen.

Plankprofielen

Heel algemeen te gebruiken kunststof profielen zijn de plankprofielen. Dit zijn volschuimen profielen die te be- en verwerken zijn als hout. De plankprofielen zijn er in verschillende breedtes, met een dikte van 20 mm. Ook is er een regel van 70x30 mm verkrijgbaar. Met de plankprofielen kunnen in combinatie met kunststof kokerprofielen bijvoorbeeld kunststof hekwerken worden vervaardigd. Kunststof hekwerken zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

Kunststof afwerkprofielen

NPI heeft daarnaast nog een heel groot assortiment van afwerkprofielen en afdekprofielen voor allerlei toepassingen. Dat gaat onder meer om hoekprofielen, zowel gelijkzijdig als ongelijkzijdig, maar ook verbindingsprofielen (H-profielen) voor beplatingen, U-profielen, platprofielen, kokerprofielen en stoelprofielen.

Een bijzonder hoekprofiel is het vouwhoekprofiel. Die profielen passen door de flexibiliteit van de vouwhoek altijd strak om een hoek, ook als deze niet exact haaks is.

Al onze kunststof profielen zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te verwerken. Een uitgebreid keuzemenu helpt u om het juiste profiel te kiezen.

Een overzicht van al onze profielen: