Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_swish_dakrandpanelen.jpg
swish_dakrand_rood steen_wit-500.jpg
Dakranden

Dakranden

Dakranden in diverse kleuren en stijlen? De dakrandpanelen die wij aanbieden zijn uitermate geschikt voor het bekleden van dakranden, boeiboorden en windveren in zowel nieuwbouw als renovatie. Daarnaast leveren we dakrandoverstekpanelen die uitermate geschikt zijn voor exterieur toepassingen zoals bekleding van overstekken van dakranden en plafonds van carports.

Onze merken in dakranden

Zo monteert u een Swish dakrand

In deze montagevideo ziet u de montage van Swish dakrand met overstek. Onze productspecialist legt in duidelijke stappen uit hoe je met de onderhoudsarme dakrandpanelen van Swish elke boeiboord perfect kunt afwerken.

NPI - thumbnail8.jpg

Lees onze blogs over dakranden

Onderhoudsarme dakranden

Bij NPI begrijpen we dat het onderhoud van uw huis of gebouw tijdrovend en kostbaar kan zijn, vooral als het gaat om dakranden die worden blootgesteld aan de elementen. Daarom bieden we onderhoudsarme dakranden aan, een duurzame en kosteneffectieve oplossing die u tijd, moeite en geld bespaart.

Onze onderhoudsarme dakranden zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof. Deze zijn ontworpen om lang mee te gaan en blijven er, ondanks blootstelling aan verschillende weersomstandigheden, jarenlang goed uitzien. Kunststof dakranden hebben het voordeel dat ze niet verrotten, barsten, kromtrekken of vervagen door de zon, zoals dat bij houten dakranden kan gebeuren.

Bovendien hoeven kunststof dakranden niet te worden geverfd, wat bijdraagt aan hun onderhoudsarme karakter. Hierdoor bespaart u niet alleen op de kosten van onderhoud en reparatie, maar u bespaart in de toekomst ook tijd en geld.

Kunststof dakranden zijn ook licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijker en sneller te installeren zijn dan hun houten tegenhangers. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, zodat ze passen bij elk ontwerp en elke architectonische stijl.

NPI beschikt over een uitgebreid assortiment aan dakranden. Dit varieert van dakrandpanelen tot overstekpanelen.

Swish dakrandpanelen

De volschuim dakrandpanelen van Swish zijn L-vormige panelen die over een mogelijk overstek kunnen vallen. Om deze reden moet de bekleding van de onderzijde van het overstek eerst aangebracht worden, alvorens het boeideel hierover geplaatst wordt. Voor de bekleding van de onderzijde van dit overstek levert NPI bijpassende dakrandoverstekpanelen of kunststof sponningschroten.

Unipanel bouwpanelen

Unipanel is gemaakt van massief kunststof en is superieur aan hout. Het kan gebruikt worden op vrij wel alle niet dragende buitentoepassingen zoals een dakrand, overstek of smetplank. Het heeft de look en feel van hout, maar niet met de nadelige gevolgen van houttoepassingen die buiten kunnen ontstaan.

HPL stroken en platen

De HPL stroken platen van NPI zijn veelzijdig en geschikt voor diverse buitentoepassingen. Deze platen worden onder hoge druk geperst, wat resulteert in een compacte plaat met een hoge dichtheid en sterkte. Het vlakke en harde oppervlak zorgt ervoor dat vuil niet gemakkelijk aan de platen blijft kleven. De platen zijn ideaal voor gebruik als dakranden en voor het bekleden van de zijwangen van dakkapellen. Voor o.a. dakranden biedt NPI HPL aan in handige stroken van 250, 300 en 400 mm breed.

Polytech dakranden

Polytech biedt twee soorten dakranden: de Prefab Keralit dakrand en de Prefab hardschuim dakrand. Deze dakranden worden voor ieder project op maat voor gemonteerd en geleverd en kunnen worden toegepast op verschillende soorten daken, zoals platte daken, hellende daken en puntgevels. Het gebruik van een prefab dakrand levert een aanzienlijke besparing in tijd en kosten op, en is tot wel 4 keer voordeliger dan een traditioneel getimmerde dakrand.

Waar moet ik opletten bij dakrand montage…

Heeft u de montage-instructie video of ons montageblog dakrand afwerken of boeidelen vervangen gezien? Daar passeren de meest voor de hand liggende attentiepunten. De dakranden van NPI worden mooi en strak geleverd, het verwerken gaat makkelijk met normale gereedschappen. Het belangrijkste is dat datgene waar ze tegenaan bevestigd worden op de juiste wijze is gemonteerd. Let op een dakrand wordt ook vaak boeiboord of boeidelen genoemd, in beide gevallen gaat het om hetzelfde product.

In het kort:

– Zorg ervoor dat de onder structuur recht is.
– Zorg ervoor dat het regelwerk ventilerend wordt aangebracht.
– Zorg bij verlijming voor voldoende ondersteuning
– Let bij schroeven, spijkeren of blinde bevestiging  op de juiste hoh (hart op hart) afstand.
– Plaats lange dakranden liefst met minimaal 2 personen.
– Verlijm hoek- en koppelstukken maar aan 1 kant i.v.m. mogelijke werking van de dakrand.