Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_platen_3.jpg
header_390x120_platen_3.jpg
HPL platen

HPL platen en stroken

Tegen scherpe prijzen

Bij ons koopt u HPL van ons eigen merk, deze zijn van perfecte kwaliteit tegen een scherpe prijs. Als klant van NPI ontvangt u korting op onze HPL platen en stroken. 

  • 20% korting op alle HPL platen en stroken 
  • 30% korting bij aankoop van minimaal zes HPL platen of stroken 

Zo kost een witte HPL plaat met afmeting 1300x3050x6mm slechts €133,95!

Wilt u grote volumes afnemen? Neem dan contact met ons op voor een exclusieve aanbieding. 

Let op! Bij een bestelling vanaf 4 platen is het mogelijk om het materiaal te laten bezorgen. Bij een bestelling van 1 t/m 3 platen is het alleen mogelijk om ze af te halen in Nieuwegein. 

Lees onze blogs over platen

HPL platen

High Pressure Laminate, beter bekend als HPL, is een duurzaam en stevig materiaal dat ideaal is voor zowel binnen- als buitengebruik. De HPL platen van NPI zijn het toonbeeld van deze eigenschappen, waardoor ze perfect passen in uiteenlopende toepassingen. Gemaakt onder extreem hoge druk, zijn deze kunststof platen zowel dicht als sterk, bestand tegen diverse vormen van slijtage.

Kenmerken HPL 

Deze platen kenmerken zich door hun gladde, harde oppervlak, wat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk maakt. Vuil hecht zich moeilijk aan de oppervlakte, een essentiële eigenschap voor materialen gebruikt in gevelbekleding, wand- en plafondbekleding, en de bekleding van zijwangen van dakkapellen. NPI biedt HPL in handige stroken aan, met breedtes variërend van 250 tot 400 mm, ideaal voor toepassingen zoals dakranden en overstekken.

Onderhoudsarme HPL platen

De platen onderscheiden zich verder door hun extreme weerbestendigheid en onderhoudsgemak. De toplaag, versterkt met UV-bestendig acrylaat, zorgt voor een uitzonderlijke kras- en slagvastheid. Deze eigenschappen maken de platen niet alleen geschikt voor buitentoepassingen, maar ook voor ruimtes binnenshuis die intensief worden gebruikt, zoals in de utiliteitsbouw.

Toepassing HPL 

Een ander opvallend kenmerk van HPL platen van NPI is hun veelzijdigheid. Dankzij de afwerking aan beide zijden kunnen ze dubbelzijdig worden gebruikt, wat de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk vergroot. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor zowel binnen- als buitengebruik.

Verwerken van HPL 

HPL platen zijn bovendien zeer aanpasbaar. NPI levert deze platen in verschillende afmetingen, met standaardformaten van 1300x1350 mm. Ze kunnen ter plaatse verder op maat worden gezaagd met geschikt gereedschap, zoals zaagbladen die ook geschikt zijn voor metaalsoorten zoals aluminium. Dit zorgt voor scherpe zaagsneden en minimaliseert rafeling aan de randen.

Voor de installatie van HPL platen is het belangrijk de gaten vooraf te boren. Dit kan gedaan worden met hardmetalen of HSS boren, maar er zijn ook speciale boren ontwikkeld voor HPL. Zo wordt een optimale bevestiging gegarandeerd.

Tot slot biedt NPI uitgebreide informatie over het correct zagen en bevestigen van HPL platen. Bezoek ons blog voor gedetailleerde instructies en tips om het beste uit uw HPL platen te halen.