Dakafwerking

Bij NPI heeft u de keuze uit diverse mogelijkheden voor verschillende stijlen dakafwerking. Swish volschuim dakrandpanelen zijn er in diverse kleuren en afmetingen. Voor het afwerken van een plafond of carport kunt u kiezen voor Swish dakrandoverstekpanelen of de standaard kunststof schroten van NPI.

Zo monteert u een Swish dakrand

In deze montagevideo ziet u de montage van Swish dakrand met overstek. Onze productspecialist legt in duidelijke stappen uit hoe je met de onderhoudsarme dakrandpanelen van Swish elke boeiboord perfect kunt afwerken.

Advies & Inspiratie Bekijk alle montagevideo's

Breed assortiment dakafwerking

NPI heeft een breed dak afwerking assortiment. Van b.v dakrandpanelen tot overstekpanelen en de verholen goot.

De volschuim dakrandpanelen van Swish zijn L-vormige panelen, die met de onderzijde over een eventueel overstek vallen. Om die reden moet eerst de bekleding van de onderzijde van het overstek gemaakt worden, alvorens het boeideel daar overheen wordt geplaatst. Voor de bekleding van de onderzijde van dat overstek levert NPI bijpassende dakrandoverstekpanelen.

Dakoverstekken zijn sierlijke elementen van een woning. Ze zitten echter vaak wel op kwetsbare of slecht bereikbare plekken. NPI levert diverse onderhoudsarme en duurzame oplossingen voor het maken van overstekken. Lees in ons blog hoe u een dakoverstek maakt.

De verholen goot van NPI is een compleet systeem voor het afvoeren van regenwater bij plaatsing van een dakkapel. Door de verborgen (verholen) ligging onder de dakpan ontstaat een aanmerkelijk fraaiere dakafwerking dan bij het plaatsen van loodslabben.

Waar moet ik opletten…

Heeft u de montage-instructie video of ons montageblog dakrand afwerken of boeidelen vervangen gezien? Daar passeren de meest voor de hand liggende attentiepunten. De dakranden van NPI worden mooi en strak geleverd, het verwerken gaat makkelijk met normale gereedschappen. Het belangrijkste is dat datgene waar ze tegenaan bevestigd worden op de juiste wijze is gemonteerd. Let op een dakrand wordt ook vaak boeiboord of boeidelen genoemd, in beide gevallen gaat het om hetzelfde product.

 

In het kort:

– Zorg ervoor dat de onder structuur recht is.
– Zorg ervoor dat het regelwerk ventilerend wordt aangebracht.
– Zorg bij verlijming voor voldoende ondersteuning
– Let bij schroeven, spijkeren of blinde bevestiging  op de juiste hoh (hart op hart) afstand.
– Plaats lange dakranden liefst met minimaal 2 personen.
– Verlijm hoek- en koppelstukken maar aan 1 kant i.v.m. mogelijke werking van de dakrand.