Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_swish_kunststof_overstekpanelen.jpg
header_390x120_swish_kunststof_overstekpanelen.jpg

Overstekken

Een overstek heeft een esthetische waarde én is functioneel. Bij een overstekend dak zit aan de onderkant van de dakrand een overstek. Hierdoor steekt het dak voor een deel uit. Het overstek zit meestal hoog aan de woning en is daarom te onderhouden. Het is dan ook prettig als het overstek onderhoudsarm is. NPI levert diverse onderhoudsarme oplossingen voor een dakoverstek. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak kunt uit vier onderstaande kunststof overstekken kiezen.

Onze merken in overstekken

Mooi én functioneel

Een overstek ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook een aantal praktische functies. Een overstek beschermt de gevel namelijk tegen regen en zon. Dat is bijvoorbeeld handig boven de entree van een woning of boven een terras. Daarnaast biedt een overstek schaduw in de zomer waardoor de zon niet bij de ramen kan binnendringen. Dit zorgt er vervolgens voor dat het huis in de zomer lekker koel is. Door een overstek zit de dakgoot ook verder weg van de gevel. Dit is gunstig als er sprake is van een lekkage. De schade zal dan namelijk beperkt blijven.

Voordelen van een kunststof overstek

Vroeger werd een overstek vaak van hout gemaakt. Maar hout heeft regelmatig onderhoud nodig. U moet het schilderen voor een mooie uitstraling en om rotting te voorkomen. Een kunststof overstek biedt wat dat betreft veel onderhoudsgemak. Het is ongevoelig voor weersinvloeden. U hoeft het overstek dus nooit meer te schilderen en het gaat tientallen jaren mee.

Diverse merken en producten verkrijgbaar bij NPI

NPI levert vier verschillende kunststof dakoverstekken. Kies bijvoorbeeld voor klassieke Swish kunststof overstekpanelen die uitermate geschikt zijn om spotjes in te verwerken. Unipanel is gemaakt van massief kunststof en heeft de look en feel van hout, maar niet met de nadelige gevolgen van houttoepassingen die buiten kunnen ontstaan. Unipanel bouwpanelen kunnen toegepast worden op vrijwel alle niet dragende buitentoepassingen, zoals: boeidelenwindveren, overstekken, lijstwerken, puivulling en overige betimmering.

Grotere overstekken en overkappingen

Voor veranda’s, carports en verpakkingen zijn Florence buitenplafonds uitermate geschikt. Florence biedt de uitstraling van een glad gestuct plafond voor buitentoepassingen. Door de hoogwaardige kunststof materialen en de vochtbestendige toplaag zijn ze ongevoelig voor vocht en schimmels en blijven daardoor kleurvast. Florence buitenplafonds zijn hét duurzame alternatief voor traditionele wand- en plafondproducten.