Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_swish_kunststof_overstekpanelen.jpg
header_390x120_swish_kunststof_overstekpanelen.jpg

Overstekken

Bijna elke woning heeft ze wel: overstekken. Zowel bij platte daken als bij hellende daken steekt het dak vaak over ten opzichte van de muur. Dat overstek is vaak functioneel maar is ook esthetisch. De grootte van de overstekken heeft grote invloed op de uitstraling van de woning. NPI levert vier fraaie soorten bekleding voor overstekken. Die zijn allemaal onderhoudsarm, zodat u er vrijwel geen omkijken meer naar heeft.

Onze merken in overstekken

Onderhoudsarm

Overstekken zitten meestal hoog aan de woning. Daardoor is onderhoud vaak lastig, terwijl ze wel in een buitenklimaat zitten. Kunststof bekleding van overstekken vormen dan ook de ideale onderhoudsarme oplossing. Kunststof overstek bekleding gaat lang mee en blijft lang mooi, terwijl de vuilaanhechting minimaal is. Kunststof overstekken zijn ook eenvoudig schoon te maken.

Functies van een overstek

Een overstek ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een aantal praktische functies. Een overstek beschermt de gevel namelijk tegen regen en zon. Dat is bijvoorbeeld handig boven de entree van een woning of boven een terras. Daarnaast biedt een overstek schaduw in de zomer waardoor de zon niet door de ramen kan binnendringen. Dit zorgt er voor dat het huis in de zomer lekker koel blijft. In de winter staat de zon veel lager en kan die juist prima onder een overstek naar binnen schijnen en zo helpen om de woning te verwarmen met gratis warmte. Door een overstek zit de dakgoot ook verder weg van de gevel. Dit is gunstig als er sprake is van een lekkage. De schade zal dan namelijk beperkt blijven.

Voordelen van een kunststof overstek

Vroeger werd een overstek vaak van hout gemaakt, zoals vrijwel alle buitenbetimmering. Maar hout heeft regelmatig onderhoud nodig. U moet het schilderen voor een mooie uitstraling en om rotting te voorkomen. Een kunststof overstek biedt dan ook veel onderhoudsgemak. Het is ongevoelig voor weersinvloeden. U hoeft het overstek dus nooit meer te schilderen en het gaat tientallen jaren mee.

Diverse merken en producten verkrijgbaar bij NPI

NPI levert vier verschillende merken kunststof dakoverstekken. Binnen die merken zijn ook nog weer diverse varianten te verkrijgen. Ook zijn er allerlei kleuren beschikbaar. Daardoor is er voor elke situatie en woningstijl een passende oplossing te vinden voor de bekleding van het overstek.

Swish, Unipanel of NPI

Kies bijvoorbeeld voor klassieke Swish kunststof overstekpanelen, die uitermate geschikt zijn om spotjes in te verwerken. Wie een strakkere oplossing wil, kan ook kiezen voor de platpanelen van Swish.

Voor overstekken is ook Unipanel een zeer geschikt materiaal. Unipanel is gemaakt van massief kunststof en heeft de look en feel van hout, maar zonder dat het gevoelig is voor vocht en schimmels en dergelijke. Unipanel bouwpanelen kunnen toegepast worden op vrijwel alle niet dragende buitentoepassingen, zoals boeidelen, windveren, overstekken, lijstwerken, puivulling en overige betimmering. Ze zijn daarmee de ideale vervangen voor een plaatmateriaal als muliplex.

Grotere overstekken en overkappingen

Voor grotere overstekken en bijvoorbeeld luifels, maar ook veranda’s en carports, zijn de Florence buitenplafonds uitermate geschikt. Florence biedt de uitstraling van een glad gestuukt plafond voor buitentoepassingen. Door de hoogwaardige kunststof materialen en de vochtbestendige toplaag zijn ze ongevoelig voor vocht en schimmels en blijven ze kleurvast. Florence buitenplafonds zijn hét duurzame alternatief voor traditionele wand- en plafondproducten.

Hulpprofielen

NPI biedt bij de diverse kunststof overstekken ook hulpprofielen aan. Zo zijn er onder meer ventilatieprofielen beschikbaar. Daarmee kan op eenvoudige manier gezorgd worden voor voldoende ventilatie van de achterliggende constructie. Ventilatie is nodig om te grote opwarming van de bekleding te voorkomen en er voor te zorgen dat vocht uit de constructie kan dampen. Waar ventilatieprofielen of open naden niet wenselijk zijn, kan ook een ventilatierooster worden toegepast. NPI levert hiervoor onder meer ronde ventilatieroostertjes die zich eenvoudig laten inbouwen.