Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_swish_dakrandpanelen.jpg
header_390x120_swish_dakrandpanelen.jpg
Swish dakrandpanelen

Swish dakrandpanelen

Volschuim dakrandpanelen van Swish zijn uitermate geschikt voor het bekleden van dakranden, boeiboorden en windveren voor zowel nieuwbouw- als renovatietoepassingen. Door het geringe gewicht, de massieve uitvoering en de goede verwerkingseigenschappen is Swish net zo gemakkelijk te bewerken als hout. Swish dakrandpanelen zijn onderhoudsarm en hoeven nooit geschilderd te worden; ideaal dus voor toepassing op moeilijk bereikbare plaatsen. Swish volschuim dakranden zijn zowel in 16 mm als 9 mm dikte verkrijgbaar.

Bestel gratis kleurmonsters van Swish dakrandpanelen

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Zo monteert u een Swish dakrandpaneel

In deze montagevideo ziet u de montage van Swish dakrandpaneel met overstek. Onze productspecialist legt in duidelijke stappen uit hoe je met de onderhoudsarme dakrandpanelen van Swish elke boeiboord perfect kunt afwerken.

NPI - thumbnail4.jpg
Swish dakrandpanelen

De Swish dakrandpanelen zijn opgebouwd uit een basis van hardschuim PVC en afgewerkt met een harde, gladde toplaag. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, waaronder ook een aantal kleuren met een natuurgetrouwe nerfstructuur. Daardoor zijn er altijd Swish kunststof dakranden te vinden die passen bij de stijl van uw woning of gebouw. Er is dus veel meer mogelijk dan de traditioneel veel gekozen kleur wit. Dakranden, boeiboorden en windveren kunnen hierdoor een integraal onderdeel worden van de architectuur en woningstijl. Ze kunnen opvallen door een contrasterende kleur of juist helemaal wegvallen door een combinerende kleur.

Dakrandpanelen

Dakrandpanelen kenmerken zich door hun omgezette hoek aan de onderzijde van het paneel. Het zijn dus L-vormige panelen. Daarmee zijn ze juist voor dakranden, boeien en windveren zeer geschikt. De lip aan de onderzijde vormt namelijk een strakke aansluiting op de bekleding van de onderzijde van bijvoorbeeld een overstek. Swish dakrandpanelen laten zich dan ook prima combineren met Swish overstekpanelen en andere overstekbekledingen. Maar met de kunststof dakrandpanelen is ook een strakke aansluiting van de dakrand op bijvoorbeeld een plafond van een carport of veranda te maken. De plafonds kunnen gemaakt worden met Swish plafondpanelen of een van onze andere kunststof plafondsystemen.

Gemakkelijk te monteren

De Swish dakrandpanelen kenmerken zich door het geringe gewicht en de goede verwerkingseigenschappen. Ze zijn te bewerken als hout en eenvoudig te monteren. Montage kan vrijwel onzichtbaar door ze te schroeven aan de bovenzijde van het paneel en door de lip aan de onderzijde. Aan de bovenzijde van het paneel vallen de schroeven dan weg achter de rand van de dakpan of de kraal van de goot. De schroeven door de lip aan de onderzijde vallen nauwelijks op doordat ze veel minder in het zicht zitten.

Groot assortiment

Behalve in kleuren en eventuele houtnerfstructuur biedt Swish ook een grote variatie en vormen en afmetingen. De panelen zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar. Door ze op passende maat te bestellen zal er weinig zaagverlies zijn. Maar ook biedt Swish diverse fraaie siervormen aan. Het paneel is dan geen eenvoudige strakke hoek, maar afgerond en/of voorzien van een kraalprofiel.

Dakrandpanelen bij renovatie

Ook voor renovatie zijn Swish dakrandpanelen een perfecte oplossing. De dakrandpanelen kunnen bijvoorbeeld over een bestaande dakrand of boei heen geplaatst worden; door de lip dekken ze ook de onderrand van de bestaand boei volledig af. Ook is er een trim/kraalprofiel dat met de bovenzijde eenvoudig achter de kraal van de bestaande dakgoot geschoven kan worden. De goot kan dan gewoon op zijn plek blijven en wordt dus niet beschadigd. Dit trim/kraalprofiel is er tevens als sierlijst.