swish_dakrand_wit-500.jpg
swish_dakrand_wit-500.jpg
Een dakoverstek maken

How to

Een dakoverstek maken

Dakoverstekken zijn sierlijke elementen van een woning. Ze zitten echter vaak wel op kwetsbare of slecht bereikbare plekken. NPI levert diverse onderhoudsarme en duurzame oplossingen voor het maken van dakoverstekken.

Speciaal voor dakoverstekken zijn er de Swish dakoverstekpanelen. Dit zijn volschuimpanelen met een glad oppervlak (9 mm dik). De 9 mm panelen zijn verkrijgbaar tot een breedte van 330 mm. De dakoverstekpanelen worden gemonteerd op een ventilerende achterconstructie van duurzame regels. Voor de ventilatie zijn ventilerende speciale montageprofielen verkrijgbaar. Voor de gladde panelen van 9 mm dik zijn er ook ronde ventilatieroostertjes beschikbaar en zelfs zijn er delen met geïntegreerde ventilatie.

Combinatie dakrandpanelen

Swish dakoverstekpanelen zijn zeer goed te combineren met Swish dakrandpanelen. Deze dakrandpanelen hebben een L-vorm, waarbij het randje aan de onderzijde de aansluiting met het overstek afdekt. Dat staat garant voor een strakke afwerking, die eenvoudig en snel te realiseren is. Bij deze combinatie brengt u eerst de bekleding van de onderzijde van het overstek aan en daarna het dakrandpaneel aan de voorzijde.

Een andere optie voor de bekleding van het overstek is het gebruik van (holkamer) kunststof schroten. De kunststof schroten van NPI zijn zowel geschikt voor binnen- als buitentoepassing. Ook deze brengt u aan op een ventilerende achterconstructie.

Vormvrijheid

Wie meer vrijheid in vormgeving wil, kan het beste kiezen voor Unipanel. Dit is een homogeen materiaal dat zich laat bewerken als hout. Het heeft daardoor optimale vormvrijheid. Het is verkrijgbaar in breedtes tot 610 mm en biedt daardoor de mogelijkheid om zelfs grote overstekken naadloos af te werken. Daarnaast is het echter ook te frezen, zodat elk denkbaar oppervlaktepatroon mogelijk is. Er zijn ook sponningen in te frezen om mooie overgangen te maken tussen het boeiboord en de bekleding van het overstek.

Bevestiging

Net als andere materialen brengt u ook Unipanel aan op een geventileerde achterconstructie van duurzame regels (h.o.h. 400 mm). Unipanel is wit van kleur en hoeft niet te worden geschilderd. Dat kan echter wel als dat gewenst is. Monteren kan dan met RVS schroeven of nagels. De gaten kunt u afwerken met een gewone houtplamuur en vervolgens schuren en schilderen. Als u niet wilt plamuren en schilderen, kunt u de panelen ook verlijmen met het PanelTack-systeem van Bostik of bevestigen met het Unipanel schroefsysteem. Bij dit schroefsysteem vallen de schroefkoppen middels een speciaal bitje 6 mm diep in het paneel. Het gat wordt afgedekt met een dopje dat precies vlak ligt met het oppervlak. Het dopje is van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur als Unipanel, waardoor het niet of nauwelijks opvalt.

Voorbeelden van een dakoverstek met Unipanel:
unipanel_promotie_pakket-NPI-NL

Unipanel promotiepakket

Benieuwd naar de kwaliteit van Unipanel bouwpanelen? Vraag een gratis Unipanel promotiepakket aan. Wij zorgen ervoor dat u deze binnen 2 werkdagen in huis heeft.

Gerelateerde artikelen