florence_buiten_overkapping met riet-500.jpg
florence_buiten_overkapping met riet-500.jpg
Carport plafond bekleden

How to

Carport plafond bekleden

Met het Florence buitenplafond biedt NPI een hoogwaardige oplossing voor het bekleden van uw carport plafond, overkapping of overstek. Deze moderne kunststof is ongevoelig voor vocht en schimmelaantasting en is eenvoudig te monteren.

Bekijk hoe productspecialist Pieter een carport plafond monteert of lees onderstaande aandachtspunten.

NPI - thumbnail6.jpg

Het Florence buitenplafond brengt u aan op een goed uitgelijnd regelwerk h.o.h. 300 mm. Door de buitenste regel op 5 mm afstand van de balkeinden te plaatsen, ontstaat een opening voor ventilatie van de ruimte boven het carport plafond.

Basisprofielen

Op dit regelwerk monteert u rondom het basisprofiel van de tweedelige eindprofielen. Na de montage van alle panelen klikt op dit basisprofiel een afwerkprofiel, waarmee alle kopse kanten en randen in één keer strak afgewerkt zijn. De basisprofielen kunt u het beste bevestigen met RVS nieten van minimaal 14 mm lengte.

Door de basisprofielen aan beide zijden van het plafond 5 mm terug te plaatsen ten opzichte van de einden van de regels, creëert u ook aan deze zijden ventilatie van de ruimte boven het carport plafond. Als het niet mogelijk is om rondom het plafond 5 mm ruimte te houden voor ventilatie, kunt u hiervoor ook speciale ventilatieprofielen toepassen.

Naadloos

De panelen van Florence zijn 250 mm breed en 4,5 of 6 meter lang in de kleur mat wit en mat creme, de overige kleuren met houtnerf alleen te leveren 6 meter lang. Dat maakt het mogelijk om vrijwel elk buitenplafond naadloos te bekleden. Mocht het carport plafond toch groter zijn dan deze maten, dan zijn speciale koppelprofielen beschikbaar.

De panelen zijn op lengte te zagen met een fijngetande houtzaag. Houd bij de plaatsing rekening met de thermische werking door ze rondom 10 mm ruimte te geven in de profielen. De panelen worden gemonteerd met RVS schroeven van 3,5 x 25 mm met platte kop.

Afwerkprofiel

Florence panelen zijn voorzien van een beschermfolie. Het verdient aanbeveling om de beschermfolie direct na de montage van elk paneel te verwijderen. Dan kunt u het paneel controleren op eventuele beschadigingen en indien nodig direct vervangen.

Na de montage van alle panelen kan het afwerkprofiel in het basisprofiel worden geklikt. Door de vorm van de eindprofielen is het niet nodig om deze in verstek te zagen en kunnen ze koud op elkaar aansluiten. De benodigde stappen voor het aanbrengen van het Florence buitenplafond zijn ook te lezen in een montage-instructie.

Benieuwd naar Florence Buitenplafonds? Bestel gratis kleurmonsters!

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Gerelateerde artikelen