Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
proline_tegelprofielen_badkamer.jpg
55310_F_PROROUND_PVC.jpg

Tegelprofielen

In ons brede assortiment profielen heeft NPI een ruim aanbod aan tegelprofielen voor het perfect afwerken van uw tegelwerk. Om de afwerking helemaal compleet te maken hebben wij bijpassende binnen- en buitenhoekstukken in ons assortiment. De tegelprofielen zijn leverbaar in de kleuren wit, pergamon, grijs en zwart. De tegelprofielen worden gebruikt in wandtegelwerk van zowel badkamers, toiletten als keukens.

Toepassing tegelprofielen

Tegelprofielen bieden een mogelijkheid om tegelwerk strak en netjes af te werken. De vaak ruwe en gezaagde zijkanten van de tegels zijn hiermee niet langer zichtbaar. Dat geldt zowel voor buitenhoeken in tegelwerk als bij de beëindiging van tegelwerk of de overgang naar een ander materiaal. Kunststof tegelprofielen vormen een uiterst decoratieve, maar ook hygiënische oplossing!

Maatvoering tegelprofielen

Tegelprofielen zijn er in verschillende diktes, van 6 tot 12,5 mm. Om een mooi vlak eindresultaat te krijgen kiest u de dikte van het tegelprofiel gelijk aan de dikte van de tegel plus de lijmlaag. De lijmlaag is vaak 2 mm, maar kan bij grootformaat tegels afwijken. Zie daarvoor de instructies van de tegel- en de lijmleverancier.

De lengte van onze profielen bedraagt 3 meter. Daarmee zijn ze afgestemd op de verdiepingshoogte van nieuwbouw én van monumentale woningen. Deze lengte maakt ze geschikt voor naadloze verticale toepassing in vrijwel elke badkamer en andere getegelde ruimte.

Hoekstukken

Waar tegelprofielen elkaar ontmoeten, is een fraaie afwerking te bereiken met gebruik van speciale hoekstukken. Die zijn er zowel voor binnenhoeken als voor buitenhoeken. De hoekstukken zijn uiteraard afgestemd op de kleur en de dikte van de tegelprofielen.

Voordelen kunststof

De tegelprofielen van NPI zijn uitgevoerd in kunststof. Het oppervlak van het materiaal is hard en glad, waardoor vuilaanhechting wordt beperkt. Een kunststof tegelprofiel is niet gevoelig voor vocht, schimmels of rotting. Het heeft daardoor een lange levensduur, ook in het vaak vochtige klimaat van een badkamer. Kunststof tegelprofielen zijn tevens onderhoudsarm.

Montage tegelprofielen

Bij buitenhoeken in tegelwerk worden de tegelprofielen gemonteerd nadat het eerste wandvlak is getegeld. Dit maakt het mogelijk om het tegelprofiel exact te positioneren. Het tegelprofiel wordt op het volgende wandvlak vastgezet met tegellijm. Hou langs het profiel een voeg aan van 2 mm. Dat geeft in de praktijk vaak het mooiste en strakste resultaat.

Bij beëindiging van het tegelwerk en de overgang naar een ander materiaal, plaatst u het tegelprofiel vlak voordat u de laatste rij tegels verlijmt. Hou ook hier een voeg aan van 2 mm voor een strak eindresultaat.Lees in ons blog hoe u tegelprofielen plaatst.

Overige profielen

Naast onze tegelprofielen hebben we o.a. ook: