Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_trapstrip.jpg
header_390x120_trapstrip.jpg

Trapstrip

Trapstrips zorgen voor een perfecte afwerking van uw trap. Daarnaast zijn de antislip trapstrippen van NPI - ook wel infrees trapstrippen genoemd - dé oplossing om uitglijden op gladde gelakte traptreden te voorkomen. Onze trapstrips zijn leverbaar in twee varianten en in diverse kleuren. Ze zijn gemakkelijk te verwerken, onderhoudsarm en slagvast.

Overige profielen

Naast onze trapstrip profielen hebben we o.a. ook: 

Infreesrubbers

Veiligheid is een belangrijk aspect bij een trap. Geverfde of gelakte treden kunnen erg glad zijn. Daarom zijn antislip voorzieningen noodzakelijk. Met infreesrubbers is dat gemakkelijk op te lossen, zowel bij de productie van een nieuwe trap als bij de renovatie van een bestaande trap. De infreesrubbers trapstrips worden in een gefreesde sleuf geplaatst, nabij de voorzijde van de traptrede. Een perfecte en mooie oplossing is om twee trapstrips parallel aan elkaar aan te brengen, met een kleine ruimte ertussen.

Twee varianten trapstrips

Onze trapstrips zijn er in twee varianten. Er is een T-vormig rubber waarvan de flens op het hout ligt en er is een massief rubber dat volledig in het hout valt. Het T-vormige rubber is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. Het massieve rubber is leverbaar in de kleuren bruin en zwart. De lengte van de rubbers is 2500 mm. De rubbers zijn eenvoudig op de juiste lengtemaat te snijden.

Montage trapstrips

Frees de gleuf in de juiste maat. Dat is een breedte van 7 mm, zodat de strip er goed in klemt. De diepte is iets meer dan de hoogte van de strip, zodat die er niet bovenuit gaat steken. Meet de lengte van de gleuf en snij de strip op maat. Snij de strip schuin af met een stanleymes, zodat de strip mooi aan sluit. Druk de strip in de gleuf en klop met een rubberen hamer de strip stevig in de gleuf. Als de strip te stug is, legt u deze enkele minuten in warm water waardoor die veel soepeler wordt. Zie ook onze montageblog.

Trapstrips bij renovatie

Bij een nieuwe trap kunnen de trapstrippen bij de productie al worden ingefreesd. Bij de renovatie van een bestaande trap is het praktisch nauwelijks meer mogelijk om infrezingen te maken over de gehele lengte van de trede. Dat is echter ook niet nodig. De trapstrips hoeven niet over de hele lengte door te lopen. Aan de buitenzijde van de treden wordt toch niet gelopen en is antislip dus minder belangrijk. De frezing kan dus rustig iets eerder worden beëindigd.

Trapstrips plaatsen na het schilderen

Om vervuiling van de rubbers te voorkomen is het verstandig om de trap eerst te schilderen of te lakken en pas daarna de rubbers te plaatsen. Zorg er daarbij wel voor dat de sleuf schoon blijft en er niet te veel verf in terecht komt. Vervuiling maakt het plaatsen van de trapstrips lastiger en bij gebruik van een massieve trapstrip zullen verfresten ook zorgen voor zichtbare vervorming.