Florence_regelwerk_blog-header.jpg
Florence_regelwerk_blog-header.jpg
Strak regelwerk voor plafond

How to

Strak regelwerk voor plafond

Voor het aanbrengen van een plafond in zowel nieuwbouw als renovatie is een strak uitgelijnd regelwerk nodig. Met de juiste stelproducten is dat snel en eenvoudig te realiseren. Plafonds van bijvoorbeeld gipsplaten, kunststof panelen of houten platen hebben voor een fraai resultaat allemaal een strak uitgelijnde achterconstructie nodig. Meestal bestaat die achterconstructie uit houten regels, al dan niet kruislings aangebracht in twee lagen of geschroefd op de houten vloerbalken. De benodigde h.o.h.-afstanden en de dikte van de regels zijn afhankelijk van de te gebruiken plafondmaterialen en zijn te vinden in de bij die materialen behorende montagevoorschriften.

Laagste punt bepalen

In renovatie maar ook in nieuwbouw is de ondergrond waarop dit regelwerk wordt aangebracht, vrijwel nooit volledig vlak. Dat betekent dat het regelwerk zorgvuldig moet worden uitgevuld. Stellen van het regelwerk kan met krijtslaglijnen langs de wanden, touwtjes over het plafondvlak of een laserlijn. De stap daarna is het vaststellen van het laagste punt. Dat dient als uitgangspunt voor het gehele regelwerk. Vanuit dat punt brengt u de overige regels aan, met opvulling achter de bevestigingspunten.

5122-tekening
Uitvulplaatjes met sleuf

De uitvulplaatjes van Milli-Max zijn handige hulpmiddelen bij het uitvullen van het regelwerk. De uitvulplaatjes zijn voorzien van een open sleufgat. Daardoor kunnen ze worden aangebracht nadat de regel al losvast op zijn plek geschroefd is. Ook zijn ze daardoor gemakkelijk te wisselen als onverhoopt blijkt dat er toch een andere dikte nodig is voor de opvulling. De uitvulplaatjes hebben een uitbuigbaar lipje, waarmee ze ook op lastig bereikbare plaatsen goed aan te brengen zijn.

DSCF2154

De Milli-Max uitvulplaatjes zijn er in zeven verschillende dikte: 1, 2, 3, 4, 5, 7 en 10 mm. Elke dikte heeft zijn eigen kleur en is daardoor gemakkelijk herkenbaar. De plaatjes zijn te zonder problemen te combineren, zodat elke opvuldikte te realiseren is.

Lees in ons andere blog hoe u een badkamer plafond vervangt.

Gerelateerde artikelen