Florence-500.jpg
Florence-500.jpg
Plafond badkamer vervangen

How to

Plafond badkamer vervangen

Voor het vervangen van het plafond in een badkamer heeft NPI duurzame en onderhoudsarme materialen in het assortiment. Met enkele aandachtspunten is hiermee eenvoudig en snel een fraai resultaat te verkrijgen.

Bekijk hoe productspecialist Pieter een badkamer plafond monteert of lees onderstaande aandachtspunten.

NPI - thumbnail5.jpg

Het vervangen van een plafond begint met het aanbrengen van een geschikte onderconstructie. Die bestaat normaliter uit houten regels, die degelijk bevestigd zijn aan de houten balken of de betonvloer. De regels moeten voldoende dik zijn om in te kunnen nieten, spijkeren of schroeven. De ruimte tussen de regels kan benut worden voor elektraleidingen, bijvoorbeeld voor de inbouw van spotjes.

Dwarsrichting

Voor het Florence binnenplafond van NPI bedraagt de h.o.h. afstand tussen de regels maximaal 300 mm. Let er bij het aanbrengen van de regelconstructie op dat de randprofielen van het Florence plafond volledige ondersteuning nodig hebben. Dat betekent dat de buitenste regels strak langs de wanden worden geplaatst én dat ook langs de wanden in dwarsrichting, tussen de koppen van de regels, hout moet worden aangebracht.

Voor een fraai resultaat is het belangrijk dat de regelconstructie zuiver vlak en strak wordt aangebracht. NPI maakt dat gemakkelijk met de Milli-Max uitvulplaatjes. Die zijn eenvoudig in gebruik.

Tip van NPI - stukjes plint als ondersteuning

Basisprofiel

Op dit regelwerk plaatst u als eerste het basisprofiel. Dat sluit rondom het gehele plafond aan op alle wanden. In dit basisprofiel klikt u later, na de montage van alle panelen, het plintprofiel dat de randen van de panelen afdekt en zorgt voor een strakke afwerking.

De panelen zijn op maat te maken met een fijngetande houtzaag. Ze worden bevestigd op elke regel. Bevestigen gebeurt bij voorkeur met rvs-nieten van minimaal 14 mm lengte. Dat kan met een elektrische tacker maar ook met een handtacker.

Plintprofiel

De plintprofielen van Florence: bij het maken van een binnenhoek hoeft u deze niet in verstek te zagen, maar kunt u de profielen koud tegen elkaar plaatsen. Bij het maken van een buitenhoek plaatst u de profielen wel in verstek. U kunt de afwerkprofielen in het basisprofiel klikken, eventueel met behulp van een hamer. Gebruik daarbij wel een houten blokje van voldoende lengte en dikte om de kracht van de hamer over de plint te verdelen. Dit voorkomt beschadigingen van de plint.

De stappen zijn ook beschreven en gevisualiseerd in een montagehandleiding voor Florence plafondpanelen.

Bestel gratis kleurmonsters van Florence plafondpanelen

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Gerelateerde artikelen