Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
unipanel_kunststof_bouwpanelen_24.c.jpg
unipanel_kunststof_bouwpanelen_24.c.jpg

Windveren

Strakke en mooi afgewerkte windveren hebben grote invloed op de aanblik van een woning. Traditioneel diende de windveer als zijdelingse afdichting van de dakbedekking, zoals dakpannen of riet. Vaak waren ze verfraaid met prachtig houtsnijwerk, wat een esthetische flair toevoegde aan hun functionele rol. Samen met een opliggend waterbord, dat de aansluiting van de windveer op de dakbedekking bovenaan afschermde tegen regeninfiltratie, vormden ze een essentieel onderdeel van de dakconstructie. Beiden werden uitgevoerd in hout, een materiaal dat door zijn blootstelling aan zon en regen regelmatig onderhoud en vervanging vereist. Bij NPI begrijpen we de uitdagingen die deze traditionele materialen kunnen opleveren en bieden we twee innovatieve oplossingen voor windveren; Unipanel bouwpanelen en Swish volschuim dakrandpanelen.

Onze windveren merken

Zo monteert u een Swish dakrand

In deze montagevideo ziet u de montage van Swish dakrand met overstek. Onze productspecialist legt in duidelijke stappen uit hoe je met de onderhoudsarme dakrandpanelen van Swish elke windveer perfect kunt afwerken.

NPI - thumbnail8.jpg
Unipanel

Unipanel bouwpanelen bieden een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor zowel de windveer als het waterbord. De homogene structuur van Unipanel maakt het geschikt voor verfraaiingen, zelfs die welke lijken op authentiek houtsnijwerk. Unipanel kan net als hout worden bewerkt met dezelfde gereedschappen, dus zagen en frezen is geen probleem. Het is echter raadzaam om de gezaagde of gefreesde randen te behandelen met Unipanel Sealer om vuilaanhechting te voorkomen.

Swish volschuim dakrandpaneel

Voor situaties waar de windveer is bevestigd aan een dakoverstek in plaats van vlak tegen het metselwerk, biedt het Swish volschuim dakrandpaneel een effectieve oplossing. Dit L-vormige paneel valt met zijn omgezette onderrand over de onderzijde van het overstek, wat een snel en strak resultaat oplevert. Het is aan te raden Swish volschuim dakrandpanelen op een ventilerende achterconstructie te monteren voor optimale prestaties.

Bij NPI staan we klaar om u te helpen bij de overgang van traditionele naar meer duurzame en onderhoudsarme oplossingen voor uw dakafwerking. Ontdek vandaag nog onze selectie van Unipanel bouwpanelen en Swish volschuim dakrandpanelen, en ervaar het gemak van onze innovatieve benadering van dakafwerking.