Vensterbanken

Bij NPI kunt u kiezen uit kunststof- of MDF vensterbanken. Wij leveren drie merken, namelijk: Lignodur (Stone of overzet), Novaboard en Finidec. Onze vensterbanken zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zelfs in natuursteen look en altijd van hoogwaardige kwaliteit. Bijpassende eindkappen maken het helemaal af.

Hoe plaats ik een vensterbank?

Kunststof vensterbanken zijn ideaal voor renovatie- en nieuwbouw toepassingen. In deze montagevideo en blog laat onze productspecialist zien hoe eenvoudig het plaatsen van een kunststof vensterbank is.

Advies & Inspiratie Bekijk alle montagevideo's

Vensterbanken binnen

Een perfecte afwerking van uw interieur zit vaak in dingen waar u niet zo snel aan denkt. Vensterbanken zijn vaak ‘standaard’ uitgevoerd, maar toch een heel essentieel onderdeel van uw wand, woonkamer of raampartij. Met de vensterbanken collectie van NPI kunt u daar verandering in brengen en uw interieur nèt dat beetje meer exclusiviteit geven. Uniek aan onze vensterbanken is dat deze tot wel 6 meter te monteren zijn uit 1 stuk.

Esthetisch hebben vensterbanken een belangrijke functie. Brede vensterbanken passen bij een robuuste uitstraling; smalle vensterbanken zijn minder beeldbepalend en veel subtieler aanwezig. Kleur en look spelen uiteraard ook een belangrijke rol bij die gewenste uitstraling.

Behalve mooie interieurelementen zijn vensterbanken ook functioneel. De eisen die bewoners daaraan stellen, zal sterk verschillen. Soms moet er ruimte zijn voor heel grote planten in forse potten; soms juist alleen voor slanke sierelementen. Soms is de vensterbank tevens een speelblad of zelfs tekentafel voor kinderen. Een functionele eis is echter ook dat de vensterbanken niet zo diep moeten zijn dat ze de looproutes gaan beperken. Let daarbij ook op de veiligheid van kinderen.

Verschillende merken

In ons assortiment hebben wij enkel hoogwaardige kwaliteitsproducten opgenomen. De vensterbanken kennen dan ook een lange levensverwachting en u heeft tot 10 jaar garantie. Met vensterbanken van merken als Novaboard, Lignodur en Finidec bent u dan ook verzekerd van kwaliteit.

Novaboard
De vensterbanken van Novaboard kenmerken zich door een melamine toplaag in diverse verschillende kleuren. Door deze toplaag is de vensterbank krasvast en bestand tegen zonlicht (verkleurt niet). Daarnaast heeft de Novaboard Stone een opvallende scherpe hoek. De toplaag heeft een mat oppervlak met een licht voelbare structuur. Deze toplaag absorbeert het daglicht in plaats van het te weerkaatsen. Hierdoor spiegelen de vensterbanken niet en verkrijgen ze een chique en egale uitstraling.

Lignodur
Lignodur is verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Voor renovatieprojecten zijn Lignodur overzetvensterbanken een uitstekende oplossing. Zonder breek- en sloopwerk kunt u toch genieten van een nieuwe vensterbank. De Lignodur overzet vensterbank wordt rechtstreeks over de bestaande vensterbank verlijmd, zonder dikteverlies. De Lignodur overzet vensterbank is leverbaar in vier kleuren en is 3,5 mm dik. Let op: doordat de vensterbank zo’n 4 mm hoger wordt dient u hierbij op te letten bij naar binnen draaiende raampartijen.

Met Lignodur Stone heeft NPI een vensterbank in het assortiment van een materiaal dat een zeer realistische natuursteen uitstraling heeft. Deze vensterbank is te verkrijgen in 3 steenvarianten en twee unikleuren. Zo heeft u de voordelen van kunststof, maar met de uitstraling van een natuursteen vensterbank. Het unieke van Lignodur Stone ten opzichte van de traditionele vensterbank is de facet geslepen rand. Door middel van een uniek procedé wordt het kunststof geslepen waardoor een subtiele rand ontstaat zoals bij natuursteen. De eindkappen zijn ook voorzien van deze facet geslepen rand en hiermee zijn de Lignodur Stone vensterbanken nauwkeurig af te werken.

Finidec
De MDF vensterbank van Finidec is zeer fraai en strak vormgeven en voorzien van een slijtvaste toplaag in wit of crème. Deze is erg makkelijk te verwerken en uitstekend te combineren met Finidec kozijnafwerking. Doordat schilderen overbodig is gaat de montage en verwerking erg snel.

De voordelen van kunststof vensterbanken

Het gebruik van kunststof vensterbanken voor binnen is een goede investering. Je kiest hiermee voor een duurzame oplossing. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

 • eenvoudige montage
 • slagvast en krasvast
 • verschillende kleuren verkrijgbaar
 • verschillende structuren verkrijgbaar
 • verschillende varianten verkrijgbaar
 • verschillende lengtes leverbaar
 • onderhoudsvriendelijk product
 • schilderen niet nodig
 • makkelijk te reinigen
 • uv-bestendig
 • tot 10 jaar garantie

Plaatsen of vervangen

Het plaatsen of vervangen van een vensterbank is een karwei dat met de juiste aandachtspunten prima te doen is. In onze blogs leest u hoe u te werk gaat. We gaan daarbij uit van kunststof, maar de stappen zijn ook toepasbaar voor vensterbanken van hout of mdf. Lees “diepte van een vensterbank bepalen” & “plaatsen of vervangen in vijf stappen” of bekijk de montagevideo hierboven.

Online bestellen bij Npibv.eu

Wilt u ook profiteren van de voordelen van de vensterbanken uit ons assortiment? Bestel dan eenvoudig online de producten naar keuze. Duurzaam, onderhoudsarm en een prachtige uitstraling zijn slechts enkele kenmerken van onze producten. Selecteer het gewenste merk en kies welke uitvoering u wilt bestellen. Ze zijn in verschillende lengtes en breedtes te bestellen. Ook zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. Daarnaast zijn de producten uit voorraad leverbaar en kennen wij een snelle levering door heel Nederland. Heeft u hulp nodig bij uw bestelling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Onderhoudsarm bouwen, makkelijk met NPI
We hebben steeds minder tijd, zin en geld over voor het onderhoud van onze woning. De onderhoudsarme bouwmaterialen van NPI zijn dan ook de juiste keuze om het noodzakelijke onderhoud van uw woning mee uit te voeren, temeer omdat deze producten in de toekomst minder tijd en geld kosten. Bij NPI kunt u gemakkelijk en snel de benodigde artikelen bestellen. De korte levertijden en uitstekende voorraadpositie van NPI garanderen een juiste planning van de uit te voeren werkzaamheden.