Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
Finidec header1.jpg
Finidec wit 390x120 1.jpg
Finidec MDF vensterbanken

Finidec MDF vensterbanken

MDF vensterbanken van Finidec staan garant voor een perfecte en strakke afwerking van alle soorten kozijnen, zowel van hout als kunststof en aluminium. Finidec vensterbanken zijn vervaardigd uit vochtwerend MDF en zijn daardoor binnenshuis ook toepasbaar in vochtige ruimtes. De Finidec vensterbanken zijn voorzien van een krasvaste Melamine decoratieve structuurfolie in wit of crème. Er is na plaatsing dus geen schuur- en schilderwerk nodig. Dit bespaart werk en beperkt de overlast, zodat Finidec MDF vensterbanken ook zeer geschikt zijn voor renovatie. De toplaag is watervast en UV-bestendig. Finidec MDF vensterbanken kunnen uitstekend verlijmd worden met een High Tack kit.

Hoe plaats ik een vensterbank?

Kunststof vensterbanken zijn ideaal voor renovatie- en nieuwbouw toepassingen. In deze montagevideo en blog laat onze productspecialist zien hoe eenvoudig het plaatsen van een kunststof vensterbank is.

NPI - thumbnail2.jpg

Bestel een gratis Finidec MDF vensterbank kleurmonster

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Twee breedtes

Finidec MDF vensterbanken zijn verkrijgbaar in twee breedtematen: 250 en 300 mm. Doordat de MDF vensterbanken zijn voorzien van een neus, hebben ze aan de voorzijde een aanzichtsdikte van 34 mm. De lengte van de vensterbanken bedraagt 488 centimeter. Met die grote lengte is vrijwel elke vensterbank naadloos uit te voeren.

Eindkappen

Voor de afwerking van de zijkanten van de vensterbanken zijn eindkappen beschikbaar met een hoogte van 34 mm, waardoor het aanzicht vanaf alle zijden een gelijke hoogte heeft. De eindkap heeft een lengte van 300 mm en kan eenvoudig op maat gemaakt worden. Als het uit de muur stekende deel van de vensterbank minder is dan 150 mm, is er slechts één eindkap nodig om de vensterbank aan beide zijden af te werken. De eindkappen zijn net als de MDF vensterbanken verkrijgbaar in de kleuren wit en crème.

Diepte bepalen

Alvorens een MDF vensterbank te bestellen, is het belangrijk om de juiste maat te bepalen. Dat betreft zowel de diepte als de lengte. Bij het bepalen van de diepte is het belangrijk om het juiste overstek te bepalen; dat wil zeggen hoe ver de vensterbank buiten het muurvlak moet steken. In een doorlooproute wilt u dat waarschijnlijk zo klein mogelijk houden. Maar als er radiatoren onder het raam zitten, wilt u die waarschijnlijk juist volledig afdekken. Bij het bepalen van het overstek is het ook belangrijk om te kijken naar andere vensterbanken in het vertrek en te bepalen of u de diepte al dan niet gelijk wilt houden.

Lengte bepalen

De lengte van een vensterbank is allereerst gelijk aan de dag van het kozijn. Dat is dus de ruimte tussen de twee muren aan de zijkant. Maar een vensterbank kan ook langer zijn dan die ruimte. Dan krijgt de vensterbank ‘oren’ die over het gevelvlak vallen. Hoe lang die oren zijn moeten zijn, is een kwestie van smaak. Waarbij u ook kunt kijken naar andere vensterbanken in het vertrek.

Bewerken

MDF is gemakkelijk te bewerken en op de juiste maat te maken met standaard gereedschap voor houtbewerking. Door de MDF vensterbank met High Tack kit te verlijmen op de ondergrond, voorkomt u beschadigingen in het oppervlak.