lignodur stone_vensterbank_blauwsteen kamer-250.jpg
lignodur stone_vensterbank_blauwsteen kamer-250.jpg
Diepte van een vensterbank bepalen

How to

Diepte van een vensterbank bepalen

De diepte van een vensterbank bepalen is niet alleen een technische kwestie maar ook een kwestie van smaak en functionaliteit.

Technisch is allereerst de bouwkundige constructie van invloed. De neus van de vensterbank moet uiteraard voor de muur of wand vallen. In veel gevallen zullen echter ook radiatoren van invloed zijn. Radiatoren zitten vaak onder het raam en worden dan afgedekt door de vensterbank. De vensterbank dient minstens zo diep te zijn als de radiator, zodat die volledig wordt afgedekt en niet slechts gedeeltelijk. Inventariseer vooraf de radiatoren in het hele vertrek. De diepste radiator is maatgevend als u alle vensterbanken in dezelfde diepte wilt uitvoeren.

meten-vensterbank
Voor het mooie dient de vensterbank minstens zo diep zijn als de radiator, zodat die volledig wordt afgedekt en niet slechts gedeeltelijk.

Technisch is allereerst de bouwkundige constructie van invloed. De neus van de vensterbank moet uiteraard voor de muur of wand vallen. In veel gevallen zullen echter ook radiatoren van invloed zijn. Radiatoren zitten vaak onder het raam en worden dan afgedekt door de vensterbank. De vensterbank dienst minstens zo diep zijn als de radiator, zodat die volledig wordt afgedekt en niet slechts gedeeltelijk. Inventariseer vooraf de radiatoren in het hele vertrek. De diepste radiator is maatgevend als u alle vensterbanken in dezelfde diepte wilt uitvoeren.

Uitstraling

Esthetisch hebben vensterbanken een belangrijke functie. Brede vensterbanken passen bij een robuuste uitstraling; smalle vensterbanken zijn minder beeldbepalend en veel subtieler aanwezig. Kleur en look spelen uiteraard ook een belangrijke rol bij die gewenste uitstraling.

Functionaliteit

Behalve mooie interieurelementen zijn vensterbanken ook functioneel. De eisen die bewoners daaraan stellen, zal sterk verschillen. Soms moet er ruimte zijn voor heel grote planten in forse potten; soms juist alleen voor slanke sierelementen. Soms is de vensterbank tevens een speelblad of zelfs tekentafel voor kinderen. Een functionele eis is echter ook dat de vensterbanken niet zo diep moeten zijn dat ze de looproutes gaan beperken. Let daarbij ook op de veiligheid van kinderen.

Zie ook: Een vensterbank plaatsen of vervangen in vijf stappen

Gaat u een vensterbank monteren van Lignodur Stone of Novaboard? Bekijk dan de gedetailleerde montagevoorschriften.

Sfeerimpressie van onze vensterbanken
7257

Lignodur Stone vensterbank

Lignodur Stone vensterbanken met de facet geslepen randen zorgen voor een zeer realistische natuursteen uitstraling. Natuursteen look, maar dan met de voordelen van kunststof!

  • Uitstraling van natuursteen
  • Fraaie afwerking
  • Slag- en krasvast

Gerelateerde artikelen