Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_vlonderplanken_3.jpg
header_390x120_vlonderplanken_3.jpg
Materiaal vlonderplanken

Materiaal vlonderplanken

De laatste jaren zijn houten vlonderplanken razend populair. Dat komt met name dankzij de natuurlijke uitstraling. Vlonderplanken waren voorheen voornamelijk gemaakt van (hard)houten delen. Door de nadelige effecten wat betreft ontbossing, onderhoud en duurzaamheid, zijn er als alternatief milieuvriendelijke composiet vlonderplanken op de markt verschenen. Het materiaal van deze vlonderplanken bestaat uit een mix van hout en kunststof. Composiet vlonderplanken hebben de warme uitstraling van hout en de duurzaamheid van kunststof vlonderplanken.

Bestel gratis kleurmonsters van Twinson vlonderplanken

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Lees onze blogs over vlonderplanken

Materiaal vlonderplanken

Er zijn veel aanbieders van composiet vlonderplanken en er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit. Belangrijk is om te kiezen voor een goede kwaliteit omdat er niets erger is dan het vlonder al na een paar jaar te moeten vervangen. Problemen die kunnen ontstaan zijn kleurverlies, het kromtrekken van de plank of het extreem uitzetten of krimpen. NPI voert het topmerk Twinson. Een merk dat al jarenlang bewezen succesvol is en dat van de beste grondstoffen wordt gemaakt. Op Twinson vlonderplanken zit standaard 10 jaar garantie.

Het materiaal van Twinson vlonderplanken bestaat uit een mix van hout en kunststof. Vlonderplanken van composiet hebben de warme uitstraling van hout en de duurzaamheid van kunststof. Hierdoor gaan ze veel langer mee. Het vlonder systeem van Twinson is bijzonder makkelijk te plaatsen. U zaagt de planken op maat, zet ze vast op de onder constructie door middel van een onzichtbare bevestiging en dekt vervolgens de randen af met de beschikbare afwerkprofielen. Een vlonder leggen was nog nooit zo eenvoudig. Voor uitgebreide instructies raadpleegt u het montagevoorschrift.

Twinson kleuren en modellen

De grondstof van Twinson is een hout/kunststof composiet dat 100% recyclebaar is. Daarmee is Twinson een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Twinson omvat een compleet vlondersysteem waarmee u uw vlonder hoogwaardig kunt afwerken zonder zichtbare schroef- en of boorgaten. De toepassingen van kunststof terrasplanken zijn onbeperkt maar worden met name gebruikt voor vlonders, vijvers, steigers, looppaden en bruggen.

Voordelen Twinson kunststof vlonderplanken:

– Wordt niet glad (ook niet bij regen of dauw)
– 10 jaar garantie
– Onderhoudsarm
– Robuust
– Splintert niet
– Onzichtbare bevestiging
– Milieuvriendelijk