Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_vlonderplanken_2.jpg
header_390x120_vlonderplanken_2.jpg
Kunststof vlonderplanken

Kunststof vlonderplanken

Kunststof vlonderplanken zijn razend populair voor het maken van terrassen, vlonders en balkonvloeren. Dat komt vooral door de natuurlijke uitstraling in combinatie met de hoge, verbeterde kwaliteit. Bij NPI kunt u kunststof vlonderplanken kopen van het merk Twinson. De Twinson kunststof vlonderplanken zijn een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Bestel gratis kleurmonsters van Twinson vlonderplanken

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Lees onze blogs over vlonderplanken

Materiaal

Het materiaal van Twinson vlonderplanken is een mix van hout en kunststof. Deze composiet vlonderplanken hebben daardoor de warme uitstraling van hout maar hebben de duurzaamheid van kunststof. Hierdoor gaan ze veel langer mee. Ook hebben ze veel minder onderhoud nodig dan hout.

 

Beste keuze

Wij krijgen vaak de vraag; wat voor materiaal het best gebruikt kan worden voor het aanleggen van vlonders, terrassen of een balkonvloer. Kunststof vlonderplanken onderscheiden zich daarin op meerdere punten. Ze hebben diverse voordelen ten opzichte van houten of hardhouten terrasdelen. Kunststof vlonderplanken zijn splintervrij en worden zelfs bij regen niet glad. Een groot voordeel is dat ze bestand zijn tegen insecten en verrotting. Ze hebben daardoor een langere levensduur. Ook zijn ze daardoor onderhoudsarm. Groot onderhoud zoals bij hout, is niet nodig. Ook zijn de kunststof vlonderplanken - in tegenstelling tot de hardhouten vlonderplanken - in diverse kleuren te verkrijgen.

 

Gemakkelijk te plaatsen

Het terrassysteem van Twinson is bijzonder makkelijk te plaatsen. U zaagt de planken op maat en zet die met speciale onzichtbare bevestiging vast op de onderconstructie. Tot slot dekt u de randen en aansluitingen af met de beschikbare afwerkprofielen. Een terras leggen was nog nooit zo eenvoudig.

Voor zagen en anderen bewerkingen kunt u standaard gereedschap gebruiken, zoals een zaagblad met geharde tanden. Boren kan met HSS-boren.

Voor uitgebreide instructies raadpleegt u het montagevoorschrift.

Topmerk vlonderplanken kunststof

Er zijn veel aanbieders van kunststof vlonderplanken en er zijn grote verschillen in prijs maar vooral ook in kwaliteit. Belangrijk is om te kiezen voor een goede kwaliteit om te voorkomen dat het terras al na een paar jaar moet worden vervangen. Problemen die met slechte materialen kunnen ontstaan zijn kleurverlies, het kromtrekken van de plank of het extreem uitzetten en krimpen.

NPI voert het topmerk Twinson. Dit is een merk dat al jarenlang bewezen succesvol is en dat van de beste grondstoffen wordt gemaakt. Op Twinson zit standaard 10 jaar garantie.

 

Twinson kleuren en modellen

De grondstof van Twinson is een hout/kunststof composiet dat 100% recyclebaar is. Daarmee is Twinson dus tevens een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Twinson omvat een compleet terrassysteem waarmee u uw terras hoogwaardig kunt afwerken zonder zichtbare schroef- en of boorgaten.

De toepassingen van kunststof vlonderplanken zijn praktisch onbeperkt maar ze worden met name gebruikt voor terrassen, vijvers, steigers, looppaden en bruggen.

 

Voordelen Twinson kunststof vlonderplanken:

  • Worden niet glad (ook niet bij regen of dauw)
  • 10 jaar garantie
  • Onderhoudsarm
  • Robuust
  • Splintert niet
  • Onzichtbare bevestiging
  • Milieuvriendelijk