Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_rvs_schroeven.jpg
header_390x120_rvs_schroeven.jpg

RVS schroeven

RVS staat voor Roestvast Staal. Dat betekent dat RVS minder gevoelig is voor roestvorming dan schroeven van andere metalen. Voor buitengebruik zijn RVS-schroeven dan ook aan te bevelen. Wij leveren een aantal soorten RVS-schroeven die afgestemd zijn op de producten die wij leveren voor met name gevelbekleding, dakrandpanelen, volkern platen en composiet vlonders. We hebben bijvoorbeeld RVS-schroeven in vele keuren, geschikt voor het bevestigen van HPL volkernplaten en dakrandpanelen. Behalve schroeven hebben we ook RVS spijkers in ons assortiment. Ook die zijn in kleur verkrijgbaar. Uiteraard zijn onze RVS-schroeven en – spijkers ook voor andere doeleinden toepasbaar.

RVS of verzinkt?

RVS is een staalsoort met minder koolstof en extra chroom. Dat maakt de staalsoort minder gevoelig voor roest. Binnen RVS zijn er nog weer verschillende klassen met verschillende roestbestendigheid.

RVS vormt voor buitengebruik een betere oplossing dan verzinkte schroeven. Verzinkte schroeven hebben rondom een zinklaagje dat het staal van de schroef beschermt tegen oxidatie, maar dat biedt een beperkte bescherming. Bij beschadigingen – zoals door het indraaien van de schroef – wordt het zinklaagje aangetast en kan de schroef alsnog gaan roesten. Ook is de weerstand tegen klimaatinvloeden lager dan bij RVS.

RVS-schroeven voor composiet vlonderplanken

Wij leveren RVS-schroeven die speciaal ontwikkeld zijn voor het bevestigen van de start-en eindclips (2946) van nze Twinson composiet vlonderplanken. U kunt de schroef ook gebruiken voor het bevestiging van de montageclips op aluminium profielen.

RVS-schroeven voor Mammut gevelbekleding

De Mammut schroef RVS 30 mm is een schroef in een bolkop uitvoering, ontwikkeld voor de bevestiging van Mammut gevelbekleding. De bolkopschroef wordt door de sleuf van het Mammut gevelpaneel in de achterconstructie gedraaid. De schroef wordt losvast aangedraaid. Dit zorgt ervoor dat er na de montage altijd wat beweging mogelijk blijft zodat de thermische werking van het Mammut gevelpaneel kan worden opgevangen.