Nieuwe gevelbekleding op vakantiepark Hof van Zeeland

In 2016 is NPI gestart met het leveren van kunststof gevelbekleding voor een renovatieproject op vakantiepark Hof van Zeeland. Het vakantiepark is een mooie uitvalsbasis voor een vakantie aan de Zeeuwse kust, midden in het groene hart van Zeeland. Een groot aantal vakantiehuizen wordt voorzien van een nieuwe kunststof gevel. Nick Kessels, Salesmanager van NPI, vertelt over het project en licht vijf bijzonderheden uit.

Op het bungalowpark worden verschillende vrijstaande en 2-onder-1-kap-woningen met een verspreide ligging over het park voorzien van een nieuwe kunststof gevel. De huizen zijn in bezit van particuliere eigenaren. De eigenaren hebben gezamenlijk besloten om een aantal gevels te vervangen en zochten hierbij naar een duurzame en efficiënte oplossing. Nick: “NPI kon deze oplossing bieden met kunststof gevelbekleding. Voor de renovatie en uitvoering hebben we een samenwerking gezocht met timmerbedrijf Corbouw uit Borssele. Er zijn nu 40 huizen onder handen genomen. Bij succes verwachten we nog meer huizen te mogen doen. We zijn hier sowieso nog even bezig. Een mooi project.”

NPI_Beelden-project-uitgelicht-zeeland-840_398
1. Onderhoudsarm: van hout naar kunststof

De grootste renovatieklus van dit project was de omschakeling van houten gevelbekleding naar kunststof gevelbekleding van Colorpanel. “Kunststof is onderhoudsarm. Hout kan afbladderen en moet geregeld geschuurd en geschilderd worden om geen armoedige aanblik te creëren. Daarnaast zijn Colorpanel-producten kleurvast. Daar hoeft alleen eens in de zoveel tijd een natte doek over gehaald te worden.”

NPI_Beelden-project-uitgelicht-zeeland-840_3983
2. Huizen behouden eigen identiteit

Ondanks de wisseling van het materiaal, behouden de vakantiehuizen hun eigen identiteit. “De kleuren blauw, groen en rood van de huizen, hebben wij ook in onze uitgebreide Colorpanel-lijn beschikbaar. Optisch gezien verandert er dus niets aan de uitstraling van het vakantiepark.”

NPI_Beelden-project-uitgelicht-zeeland-840_3988
3. Just in time-leveringen

Een uitdaging bij dit project was de planning en uitlevering van alle materialen. Nick: “Omdat Corbouw in fases aan dit project werkt, is een goede planning essentieel. Maar doordat de huizen los van elkaar op verschillende momenten verhuurd worden, is de planning in dit project een extra uitdaging. In nauw overleg met het vakantiepark is daarom een uitermate zorgvuldige planning gerealiseerd, zodat alle materialen just in time geleverd worden.”

NPI_Beelden-project-uitgelicht-zeeland-840_3984
4. Bestaande onderconstructie behouden

Het klinkt als een grootse verandering: het aanpassen van een houten gevelbekleding naar kunststof materiaal. Volgens Nick viel dat mee. “Bij dit soort huizen is de bestaande onderconstructie heel goed te gebruiken. Er worden wel extra bevestigingsregels geplaatst om de juiste montage-afstand te realiseren.” Lees in ons blog meer over kunststof gevelbekleding monteren.

NPI_Beelden-project-uitgelicht-zeeland-840_3987
5. Kostenefficiënt

Tot slot een belangrijke voorwaarde voor de start van dit project: de kostenvoordelen. “Absoluut”, zegt Nick. “De eigenaren van deze huizen zijn vaak weinig hier aanwezig. Dat maakt dat ze de keren dat ze er wel zijn, rigoureus onderhoud moeten plegen en moeten schuren en schilderen. Dat gebeurt vaak pas als het eigenlijk al te laat is. En dan ben je nog verder van huis. Kunststof gevelbekleding verdient zich echt terug. En er zit 10 jaar garantie op.”

402081

Verschillende soorten gevelbekleding

Juiste gevelbekleding is van groot belang voor de uitstraling van een woning. In dit project is met Colorpanel gewerkt. Maar daarnaast levert NPI nog andere merken gevelbekleding in diverse materialen. Denk aan Twinson O-Wall, een hout-kunststof composiet gevelbekleding. Of Novicell, in onder andere rabat- en potdeksel-uitvoering.

Gerelateerde artikelen