Vlonderplanken

De laatste jaren zijn houten terras- en vlonderplanken razend populair. Dat komt met name dankzij de natuurlijke uitstraling in combinatie met de verbeterde kwaliteit. Bij NPI kunt u kunststof vlonderplanken kopen van het merk Twinson. Twinson een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Het materiaal van deze vlonderplanken bestaan uit een mix van hout en kunststof. Vlonderplanken van composiet hebben de warme uitstraling van hout en de duurzaamheid van kunststof. Hierdoor gaan ze veel langer mee.

Materiaal vlonderplanken
Wij krijgen vaak de vraag wat voor materiaal vlonderplanken moet ik gebruiken voor mijn vlonders of balkonvloer? Composieten vlonderplanken hebben vele voordelen ten opzichte van houten of hardhouten terrasdelen. Ze zijn splintervrij en worden niet glad, zelfs niet bij regen. Een groot voordeel is dat ze bestand zijn tegen insecten en verrotting en hebben daardoor een langere levensduur. Tevens zijn ze in diverse kleuren te verkrijgen in tegenstelling tot de hardhouten terrasdelen.

Er zijn veel aanbieders van composiet terras- en vlonderplanken en er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit. Belangrijk is om te kiezen voor een goede kwaliteit omdat er niets erger is dan het terras al na een paar jaar te moeten vervangen. Problemen die kunnen ontstaan zijn kleurverlies, het kromtrekken van de plank of het extreem uitzetten of krimpen. NPI voert het topmerk Twinson. Een merk dat al jarenlang bewezen succesvol is en dat van de beste grondstoffen wordt gemaakt. Op Twinson terras- en vlonderplanken zit standaard 10 jaar garantie.

Twinson kleuren en modellen
De grondstof van Twinson is een hout/kunststof composiet dat 100% recyclebaar is. Daarmee is Twinson een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.  Twinson omvat een compleet terrassysteem waarmee u uw terras hoogwaardig kunt afwerken zonder zichtbare schroef- en of boorgaten. De toepassingen van vlonderplanken zijn onbeperkt maar worden met name gebruikt voor terrassen, vijvers, steigers, looppaden en bruggen.