Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_vensterbank_4.jpg
header_1680x250_vensterbank_4.jpg
Vensterbank op maat maken

Vensterbank op maat maken

U vraagt zich misschien af: hoe kan ik mijn vensterbank het beste op maat maken?  Er zijn diverse merken vensterbanken verkrijgbaar in vele kleur en model varianten. Bent u op zoek bent naar een vensterbank op maat, wilt u een vensterbank monteren, een vensterbank op maat maken of een vensterbank plaatsen? NPI biedt in alle gevallen een geschikte oplossing. Lees in ons blog hoe u de diepte van een vensterbank bepaald of lees ons blog “een vensterbank plaatsen of vervangen in vijf stappen“.

Onze merken vensterbanken

Hoe plaats ik een vensterbank?

Kunststof vensterbanken zijn ideaal voor renovatie- en nieuwbouw toepassingen. In deze montagevideo en blog laat onze productspecialist zien hoe eenvoudig het plaatsen van een kunststof vensterbank is.

NPI - thumbnail2.jpg
Vensterbank ideeën

Om ideeën op te doen als u uw vensterbank gaat vervangen is het verstandig om eerst de materiaalkeuze te bepalen. De merken Melaboard, Lignodur en Lignodur Stone zijn allemaal kunststof vensterbanken, Finidec is alleen verkrijgbaar in vochtwerend MDF. Wat kwaliteit betreft doen ze niet veel voor elkaar onder. MDF is weer iets makkelijker te verwerken, maar de kunststof varianten zijn er in meer modellen en kleuren.

Met Lignodur Stone heeft NPI een vensterbank in het assortiment die een zeer realistische natuursteen uitstraling heeft.  Zo heeft u de voordelen van kunststof maar met de uitstraling van natuursteen. Melaboard is zeer krasvast en bestand tegen zonlicht, tevens zijn ze ongevoelig voor vocht, warmte en verkleuring. Lignodur biedt overzet vensterbanken speciaal voor renovatie toepassingen. Alle genoemde vensterbanken zijn eenvoudig op maat te maken met normale houtbewerkingsgereedschappen. Met de beschikbare eindkappen in dezelfde kleur als de vensterbank, kan een vensterbank netjes worden afgewerkt.