Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_gevelbekleding_1.jpg
header_390x120_gevelbekleding_1.jpg

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding draagt bij aan de waarde van een woning of ander gebouw. Kunststof gevelbekleding speelt een bepalende rol in de uitstraling van de woning, maar zorgt er ook voor dat het onderhoud beperkt blijft. Groot onderhoud zoals schuren, plamuren en schilderen is niet meer nodig. NPI heeft zes merken kunststof gevelbekleding in het assortiment die allemaal van hoge kwaliteit zijn.

Onze merken kunststof gevelbekleding

Hoe monteer ik kunststof gevelbekleding?

Met Colorpanel gevelpanelen straalt elke gevel weer als nieuw. De rabatdelen in vele kleuren zijn makkelijk te monteren en hoeven niet meer te worden geschilderd. U kunt op uw projecten 10 jaar garantie geven!

NPI - thumbnail.jpg

Bestel gratis kleurmonsters van Mammut gevelpanelen

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Duurzame kunststof

Kunststof gevelbekleding en kunststof schroten zijn een duurzame oplossing voor gevels De materialen hebben een lange levensduur, met beperkt onderhoud. Kunststof gevelbekleding is namelijk ongevoelig voor schimmels, voor bacteriƫn en voor rotting. Ook zal het niet krom gaan trekken onder invloed van vocht of warmte.

Alleen onderhoud

Doordat kunststof gevelbekleding ongevoelig is voor vocht en schimmels en dergelijke, is er geen groot onderhoud nodig. Waar hout regelmatig moet worden geschuurd, geplamuurd en geschilderd, volstaat bij kunststof gevelbekleding een geregelde schoonmaakbeurt.

Zes merken

NPI voert zes merken in kunststof gevelbekleding: Colorpanel, Novicell, Swisch Twinson, Zierer en Mammut. Structuren en kleuren en dergelijke verschillen per merk. Met dit assortiment is er dan ook altijd een gevelbekleding te vinden die voldoet aan zowel de esthetische als de technische eisen die u aan een project stelt.

Geschikt voor chaletbouw

In chaletbouw wordt veel gebruik gemaakt van kunststof gevelbekleding. De merken Colorpanel, Novicell, Twinson, Zierer en Mammut lenen zich daar uitstekend voor. De kunststof gevelbekleding van deze merken is licht van gewicht en eenvoudig te monteren. Niet onbelangrijk daarbij is de lange levensduur.

Montage kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is eenvoudig te monteren. In zijn algemeenheid geldt dat de gevelbekleding geplaatst wordt op een goede constructie van duurzame houten latten met meestal een onderlinge afstand van 30 centimeter. Deze latconstructie wordt zo uitgevoerd dat er ventilatie mogelijk is achter de gevelbekleding. Dat voorkomt te grote opwarming van de geveldelen en zorgt er ook voor dat damp van binnenuit de constructie kan verlaten.

Meer over de montage van kunststof gevelbekleding leest u in onze blogs of ziet u in de montagevideo.

Voordelen van kunststof gevelbekleding
 • De voordelen op een rij:
 • Fraaie uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk materiaal
 • Geen schilderenwerk
 • UV-bestendig
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Verkrijgbaar in diverse structuren
 • Verkrijgbaar in diverse modellen
 • Lichtgewicht
 • Eenvoudige montage
 • Leverbaar in lange lengtes
 • Meestal 10 jaar garantie
Onderhoudsarm bouwen, makkelijk met NPI

Gebruik van kunststof gevelbekleding past in de trend van onderhoudsarm bouwen. De onderhoudsarme bouwmaterialen van NPI zijn de juiste keuze om het noodzakelijke onderhoud van uw woning mee uit te voeren. Bij NPI kunt u gemakkelijk en snel de benodigde artikelen bestellen. De korte levertijden en uitstekende voorraadpositie van NPI garanderen een juiste planning van de uit te voeren werkzaamheden.

Mammut_gevelpanelen_achterzijde woning_natuureiken

Mammut gevelpanelen

Kunststof gevelpanelen van Mammut zijn oersterk. De onderhoudsarme bekleding is ongevoelig voor weersinvloeden. Mammut heeft een unieke samenstelling en een UV-bestendige toplaag, waardoor de gevelbekleding jarenlang zijn fraaie en strakke uitstraling behoudt. Mammut is zowel horizontaal als verticaal toe te passen.

colorpanel_gevel_monumentenblauw

Colorpanel

Colorpanel is verkrijgbaar in vele kleurstellingen. Het traditionele rabatmodel is nog steeds erg populair. Colorpanel is uitermate duurzaam en milieuvriendelijk. Colorpanel geeeft een woning een warme en natuurlijke uitstraling zonder dat de schilder de ladder nog op hoeft om te schilderen; jaarlijks terugkerend onderhoud is verleden tijd.

twinson_o-wall_rij woningen

Twinson O-Wall

Een unieke gevelbekleding is die van Twinson. Twinson O-Wall bestaat namelijk uit kunststof composiet. Dit materiaal heeft de voordelen van hout als het gaat om uitstraling en combineert dat met de voordelen van kunststof als het gaat om levensduur en onderhoud. Twinson is leverbaar in echte natuurtinten. Dat zorgt voor een bijzondere en warme, natuurlijke uitstraling van de gevel.

novicell_gevel_fijne nerf_rijwoningen links_rood steen_wit

Novicell

Novicell kunststof gevelbekleding valt op door zijn houtstructuur die bijzonder natuurgetrouw is. De houstructuur is er zowel in een grove als in een fijne nerf. Novicell kunststof gevelbekleding biedt ook diverse keuze in modellen, zoals potdekselwerk, rabatdelen of sponningmodel.

swish_gevel_puntdak_wit

Swish

Swish kunststof gevelpanelen zijn uitsluitend verkrijgbaar in enkele lichte tinten. In model is er keuze tussen een rabatdeel en een sponningdeel. Met dit assortiment is Swish een vrij eenvoudige maar ook zeer duurzame gevelbekleding. Swish is daardoor onder meer zeer geschikt voor bijvoorbeeld het bekleden van de zijwagen van een dakkapel en de onderkant van een overstek.