verticale én horizontale Mammutpanelen-500.jpg
verticale én horizontale Mammutpanelen-500.jpg
Bijzonder: Een chalet met verticale én horizontale Mammutpanelen

Bijzonder

Een chalet met verticale én horizontale Mammutpanelen

Voor een chaletbouw-klus op een vakantiepark in Arcen (Limburg) bouwt chaletbouwbedrijf A. Hendriks aan een bijzonder chalet. Het chalet krijgt niet alleen twee kleuren, maar de kunststof gevelpanelen worden ook nog op twee manieren gemonteerd: zowel horizontaal als verticaal. “Dat is nieuw voor ons, maar zeker een mooi project om te doen.”

Van jeugdhobby naar professioneel bouwer

Voor chaletbouwer Antonio Hendriks is niets te gek als het om chalets gaat. Als 13-jarige bouwde hij al chalets. Wel in de avonduren, want overdag zat hij in de schoolbanken. Nu, 37 jaar later, doet hij het nog steeds met plezier. Nu als professioneel bouwer, gespecialiseerd in chalets op maat.

Voorbereiding

Met een woonoppervlakte van 90m2 behoort het chalet tot de grotere chalets. De linkerzijde van het huis krijgt verticale panelen, in de kleurkeuze ‘wit’. Voor de rechteraanbouw is gekozen voor ‘antraciet’. Deze zijde wordt horizontaal geplaatst. En deze manier van gecombineerd monteren, vraagt wel de nodige voorbereiding, merkt Hendriks.

“Voordat we kunnen monteren, moeten we eerst het startprofiel bevestigen, want uiteindelijk wil je dat antraciet en wit mooi in elkaar overlopen. We beginnen daarom met de montage van de verticale panelen. De horizontale, antraciet panelen kunnen we dan tegen de witte gevel leggen.”

P1000389

“Het gevelpaneel van Mammut heeft een chique uitstraling”

Iets wat Hendriks meteen opvalt aan de panelen, is de uitstraling. “We werken vaker met kunststof panelen en het valt me op dat deze panelen van Mammut een erg chique uitstraling hebben. Dat is niet altijd het geval, hoor. Dit geeft net weer een extra touch aan het eindproduct.”

P1000449

Ook over de montage is Hendriks positief: “Het is makkelijk te zagen en te monteren, waardoor je snel kunt werken en de panelen snel op elkaar kan plaatsen. Daarna hoef je ze eigenlijk alleen nog maar vast te schroeven.”

Het eindresultaat

Na ruim 200 uur bouwen, staat de gloednieuwe woning op het vakantiepark. Hendriks spreekt van een ‘succesvol project’. “Het ziet er strak uit, en we hebben lekker door kunnen werken. Al met al een geslaagd, nieuw project, dus”, besluit een tevreden Hendriks.

mammut-wikkel

Benieuwd naar de oersterke kwaliteit van Mammut?

Vraag een gratis monsterpakket aan.
Wij zorgen ervoor dat u deze binnen 2 werkdagen in huis heeft.

Gerelateerde artikelen