Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_rvs_spijkers.jpg
header_390x120_rvs_spijkers.jpg

RVS spijkers

De RVS polytop spijkers zijn verkrijgbaar in een aantal populaire kleuren. De spijkers hebben een geplastificeerde top in kleur en zijn geschikt voor het vastzetten van hardschuim dakranden in meerdere kleuren en diktes. We hebben ook diverse soorten RVS schroeven in ons assortiment.

RVS spijkers

RVS staat voor Roestvast Staal. Dat betekent dat RVS minder gevoelig is voor roestvorming dan spijkers en nagels van andere metalen. Voor buitengebruik is het gebruik van RVS-bevestigingsmiddelen dan ook aan te bevelen. Wij leveren een aantal RVS-spijkers en nagels die in maat en kleur afgestemd zijn op onze producten voor met name gevelbekleding en dakranden. Naast spijkers en nagels hebben we ook RVS schroeven in ons assortiment. Ook die zijn in kleur verkrijgbaar en zijn afgestemd op de bevestiging van diverse van onze producten. Uiteraard zijn onze RVS-schroeven en – spijkers ook voor andere doeleinden toepasbaar.

Polytop-spijkers

De RVS polytop spijkers zijn verkrijgbaar in een aantal populaire kleuren. De spijkers hebben een geplastificeerde top in kleur en zijn geschikt voor het vastzetten van hardschuim dakranden in meerdere kleuren en diktes.

De RVS polytop spijker 30 mm in wit en crème is geschikt voor het vastzetten van 9 mm hardschuim dakranden en overstekken.

De RVS polytop spijker 40 mm is verkrijgbaar in meerdere kleuren en is geschikt voor het vastzetten van hardschuim dakranden in meerdere kleuren en diktes.

RVS draadnagel

De RVS draadnagel is met een lengte van 33 mm uitstekend geschikt om volschuim gevelpanelen van Swish vast te zetten.

 

RVS of verzinkt?

RVS is een speciale staalsoort die minder koolstof bevat en juist extra chroom. Daardoor is deze staalsoort minder gevoelig voor roest. Er zijn binnen RVS nog weer verschillende klassen met verschillende roestbestendigheid, bijvoorbeeld voor toepassingen in zeer ‘agressieve’ omgevingen.

RVS is beter geschikt voor buitengebruik dan verzinkte spijkers en nagels. Een verzinkte spijker is aan de buitenzijde voorzien van een zinklaagje. Dat laagje beschermt het onderliggende staal tegen roestvorming. In de praktijk is dat echter een beperkte bescherming. Beschadigingen – bijvoorbeeld door het inslaan van de spijker – tasten het zinklaagje aan waardoor de spijker alsnog gaat roesten. De weerstand tegen klimaatinvloeden is van een verzinkte spijker of nagel ook lager dan bij RVS.