Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_milli-max_wiggen.jpg
header_390x120_milli-max_wiggen.jpg

Milli-Max wiggen

Milli-Max wiggen worden gebruikt voor het stellen van wanden, balken, kozijnen, stempels, bekistingen etc. Er zijn vier formaten. Elk formaat heeft zijn eigen kleur. Tevens zijn ze net als de Milli-Max uitvulplaatjes handig verpakt.

Alle details op een rijtje

Lengte (cm) 40 t/m 150 mm

Downloads

Milli-Max uitvulplaatjes flyer Download
Hoge kwaliteit

De wiggen van Milli-Max zijn van hoge kwaliteit. Ze hebben een grote sterkte en kunnen tot 4.000 kg drukbelasting aan. De wiggen zijn zo uitgevoerd dat ze goede grip hebben en niet wegglijden tijdens de montage. Tevens zijn ze goed spijkerbaar om ze op hun plek te fixeren.

Wiggen voor lijmblokken

De wiggen van 40 x 23 x 8 mm zijn ook ideaal voor het stellen van lijmblokken van bijvoorbeeld kalkzandsteen. Met de wiggen zijn de blokken perfect loodrecht te stellen en zakken ze niet meer weg in de lijm. Na het uitharden van de lijm zijn de wiggen gemakkelijk te verwijderen of af te breken.

Maatvoering

De maatvoering van wiggen wordt weergegeven in drie getallen. Het eerste cijfer is de lengte van de wig, het tweede cijfer de breedte van de wig en het derde cijfer de maximale dikte. De maten worden in millimeters gerekend.

Gebruik van wiggen

Milli-Max levert diverse stelproducten, waaronder uitvulplaatjes in verschillende diktes en wiggen in verschillende formaten. Beide zijn geschikt voor het stellen van regelwerk, bekistingen, wanden, kozijnen etc. Groot verschil is dat uitvulplaatjes een vaste dikte hebben. Wiggen hebben een oplopende dikte. Met elke slag van de hamer schuift de wig dieper in de stelruimte. Vooral aan de onderzijde van een element is dat gemakkelijk omdat de wig zelf het element gaat optillen. Dat hoeft dus niet handmatig. Een wig creƫert in feite zijn eigen ruimte. Tevens kunnen met wiggen constructiedelen klemvast worden gezet.

Bekijk alle Milli-Max producten