Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_milli-max_glasblokjes.jpg
header_390x120_milli-max_glasblokjes.jpg

Milli-Max glasblokjes

Milli-Max glasblokjes zijn gemaakt van hoogwaardig PP (polypropyleen). De kunststof glasblokjes zijn vorm- en slagvast en hebben een uitstekende grip. De stelblokjes zijn in verschillende diktes verkrijgbaar bij NPI. Elke dikte heeft zijn eigen kleur, zodat vergissen vrijwel uitgesloten is.

Alle details op een rijtje

Verpakking 1000 stuks
Materiaal Polypropyleen
Lengte (cm) 100 mm

Downloads

Milli-Max glasblokjes flyer Download
Glasblokjes voorkomen vochtproblemen

Glasblokjes voorkomen dat de ruit rechtstreeks in aanraking komt met de sponning van ramen, deuren, kozijnen, schuifpuien etc. Isolatieglas moet namelijk ruim in de sponning vallen zodat er rondom het glas ruimte blijft voor ventilatie en voor de afvoer van vocht. Als vocht zich zou ophopen in een te nauwe sponning, dan zal dat de kit in het glas aantasten. De ruiten zullen daardoor lek slaan. Glasleveranciers sluiten dergelijke schade door onjuiste plaatsing uit in hun aansprakelijkheid. Glas moet altijd worden geplaatst volgens de richtlijnen van de NPR-3577. De stelblokjes hebben groeven, waardoor er geen vocht tussen de blokjes en de kitvoeg kan blijven staan.

Plaatsen van glas

Het plaatsen van glas volgens NPR-3577 is voor vast glas in kozijnen vrij gemakkelijk. De twee dragende glasblokjes komen dan op de onderdorpel, op minimaal 50 mm uit de hoeken. Deze worden aangevuld met blokjes aan de zijkanten van het glas die zorgen voor de spatiƫring, waardoor het glas niet kan verschuiven.

Ramen die aan de onder- of bovenzijde scharnieren, zoals valramen en klepramen, worden op dezelfde manier geplaatst. Voor ramen die scharnieren aan de stijl hebben en voor deuren, gelden echter andere regels. Het gewicht van het glas moet namelijk zo veel mogelijk aan de scharnierzijde worden afgedragen. Dit voorkomt te grote belastingen op de constructie van ramen en deuren. Hoe u dat doet en waar u de verschillende glasblokjes plaatst, leest u in onze montageblog "glasblokjes plaatsen".

Diktes

Hoe dik het glasblokje moet zijn, hangt af van de ruimte in de sponning. De ruimte moet zo gelijkmatig mogelijk worden verdeeld. NPI levert glasblokjes in de diktes van 1 tot en met 6 millimeter. Elke dikte heeft zijn eigen kleur. Dus ook al liggen er meerdere diktes glasblokjes bij elkaar in een doos, dan nog zult u snel de juiste blokjes kunnen vinden. Per ongeluk twee verschillende diktes toepassen is vrijwel uitgesloten.

Andere stelproducten

Naast glasblokjes leveren wij ook wiggen en uitvulplaatjes van Milli-Max. Milli-Max wiggen worden gebruikt voor het stellen van wanden, balken, kozijnen, stempels, bekistingen etc. Er zijn vier formaten, met elk zijn eigen kleur. Milli-Max uitvulplaatjes zijn voor het snel en nauwkeurig uitvullen van regelwerk en het stellen van bijvoorbeeld kozijnen. Uitvulplaatjes zijn er in zeven diktes, namelijk 1, 2, 3, 4, 5, 7 en 10 mm. Ook de uitvulplaatjes van Milli-Max hebben allemaal hun eigen kleur.

Bekijk alle Milli-Max producten