Twinsons-o-wall-500.jpg
Twinsons-o-wall-500.jpg
Doe-het-zelf-project: gevel met natuurlijke uitstraling

Doe-het-zelf-project

Gevel met natuurlijke uitstraling

Project uitgelicht

Ongeveer een jaar geleden begon Piet Kemp met het bouwen van zijn huis in Utrecht. Na een aantal maanden zat het grootste gedeelte erop en was het tijd voor de gevelbekleding: panelen van hout-kunststof-composiet. Kemp: “Mijn vrouw heeft drie weken staan zagen en ik deed de montage.” Kemp vertelt over dit doe-het-zelf-project en licht vijf bijzonderheden uit.

DSF4793-1
1. Makkelijk in gebruik

Kemp: “Omdat ik het huis bijna helemaal zelf heb gebouwd, wilden mijn vrouw en ik ook zelf de gevelbekleding aanbrengen. We kozen voor Twinson-O-Wall-panelen via NPI. Die waren makkelijk te verwerken, ook voor een doe-het-zelver zoals ik, die niet in de bouw werkt. Ik heb hulp gehad van mijn vrouw, die geen technische achtergrond heeft. Zij heeft alles op lengte gezaagd, inclusief de hoekjes. Ik deed de montage, met wat hulp van mijn zoon.”

DSF4863
2. Natuurlijke uitstraling

We wilden geen panelen met een plastic-uitstraling, het moest er juist natuurlijk uitzien. De gekozen panelen bestaan voor 50 procent uit kunststof en voor 50 procent uit houtvezel, en dat zorgt voor die natuurlijke uitstraling die we graag wilden. Omdat er dus deels hout in zit, kleurt de gevel ook een beetje mee met de seizoenen. De kleuren worden iets anders als het bijvoorbeeld een lange tijd droog of juist vochtig weer is. Dat geeft een extra dimensie aan de gevel.”

DSF4924
3. Twee kleuren

“We kozen voor twee verschillende kleuren gevelbekleding: leigrijs en schorsbruin. Die combinatie vonden we heel mooi. Het grootste deel is grijs, maar als álles die kleur zou hebben werd het zo’n grote grijze doos. Daarom wilden we dat een deel van de gevel eruit zou springen. Door aan de voor- en achterkant bruine panelen te bevestigen breekt dat het geheel wat meer.”

DSF4878
4. Onderhoudsarm

“Het huis moest absoluut onderhoudsvrij zijn. Zo hebben we ook voor kunststof kozijnen gekozen. Het feit dat de Twinson-O-Wall-bekleding geen onderhoud nodig heeft, heeft zeker geholpen in de keuze voor het product.”

DSF4806
5. Goede service

“Voordat ik het product zou aanschaffen wilde ik het in mijn handen hebben. Daarom ben ik langsgegaan bij NPI, waar ik wat monsters kon vasthouden. Ook hebben ze me veel ondersteuning geboden, zoals met het uitrekenen hoeveel panelen, profielen en bevestigingsmateriaal ik nodig had. En bij de levering kreeg ik een heel boekwerk, waarin ik stap voor stap kon terugvinden hoe de montage werkte en wat de voorschriften waren. En er werd nooit moeilijk gedaan als er iets moest worden aangevuld of teruggebracht.”

Bestel gratis kleurmonsters van Twinson O-Wall

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

DSF4722-voor-productbox

Verschillende soorten gevelbekleding

Juiste gevelbekleding is van groot belang voor de uitstraling van een woning. In dit project is met Twinson-O-Wall gewerkt. Maar daarnaast levert NPI nog andere merken gevelbekleding in diverse materialen. Denk aan Colorpanel, gevelplanken met een natuurlijke houtstructuur. Of Novicell, in onder andere rabat- en potdeksel-uitvoering.

Gerelateerde artikelen