Florence-badkamer-500.jpg
Florence-badkamer-500.jpg
Rekenvoorbeeld plafondpanelen standaard badkamer

Rekenvoorbeeld

Plafondpanelen standaard badkamer

Hoe berekent u nu hoeveel Florence plafondpanelen u nodig heeft? Aan de hand van dit rekenvoorbeeld leggen we het u uit. Onze panelen zijn verkrijgbaar in lengtes van 270, 450 en 600cm. Voor een strak resultaat is het aan te bevelen om hele lengtes te gebruiken en geen wildverband te hanteren. Door de vaak kleine ruimtes en de verschillende lengtes van de panelen heeft u alsnog weinig zaagverlies.

Breedte richting

Stel uw badkamer is 240cm bij 295cm. Daarbij gaan we uit van onderstaande badkamerindeling waarbij u de panelen in de breedte richting wilt plaatsen vanaf de deur.

De eerste is in dit voorbeeld het meest efficiënt als u ze op maat zaagt. De breedte van de panelen is 25cm. De berekening is dan als volgt: [breedte badkamer]/[breedte paneel], dus:

295cm / 25cm = 11,8, afgerond 12 panelen van 270cm lang

U kunt de plafondpanelen met twee verschillende afwerkingsprofielen afwerken. Dit is een kwestie van smaak. Beide zijn 270cm lang, daarom heeft u in dit voorbeeld nog 5 afwerkingsprofielen nodig [ totale lengte wanden=1100cm]/270cm = 4,07).

Lengte richting

Wilt u liever de panelen in de lengte richting plaatsen? De berekening is dan als volgt. Door de lengte van 295cm kunt u in dit geval beter de panelen van 600cm lang aanschaffen. Deze kunt u vervolgens met houtbewerking gereedschap op maat zagen. [breedte badkamer]/[breedte paneel]/ 2 (omdat u panelen van 600cm gaat gebruiken).

240cm / 25cm = 9,6 / 2 = 4,8, afgerond 5 panelen van 600cm lang
1100cm / 270cm= 4,07, 5 afwerkingsprofielen

In bovenstaande voorbeelden ziet u dat het plaatsen van de plafonddelen in de lengte richting de goedkoopste optie is. Daarbij heeft u het minste zaagverlies en scheelt het +- €20,-. Het is echter vooral een kwestie van smaak in welke richting u de panelen wilt plaatsen.

Zaagverlies

Omdat de plafondpanelen in principe nooit precies van muur tot muur passen, moeten ze op maat worden gezaagd. Omdat u hierdoor stukken panelen ‘verliest’, wordt de term zaagverlies gebruikt. Houd bij een rechthoekige ruimte rekening met ongeveer 5% zaagverlies. Bij een ruimte met veel (schuine) hoeken is over het algemeen zo’n 10% zaagverlies.

Voorbeeldbadkamer

240cm bij 295cm

badkamer-rekenvoorbeeld7

Bestel gratis kleurmonsters van Florence plafondpanelen

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Gerelateerde artikelen