finidec_dakraamafwerking_dubbel raam-500.jpg
finidec_dakraamafwerking_dubbel raam-500.jpg
Dakraam afwerksysteem van Finidec

Dakraam afwerksysteem van Finidec

Binnen het Finidec assortiment is een nieuw systeem ontwikkeld om dakramen snel en vakkundig af te werken. Met drie producten is het mogelijk om elk dakraam in een handomdraai af te werken zonder nabewerkingen zoals kitten, plamuren en schilderen. Het zorgt voor een langdurig mooi resultaat én een besparing in de montagetijd. Finidec is een merk van NPI uit Nieuwegein.

Nick Kessels, Salesmanager van NPI geeft aan: “Het is een tijdrovende klus om hoekstukken in verstek te zagen en passend te maken voor een dakraam. Daarnaast zijn er nog een paar factoren die het afwerken van een dakraam erg lastig maken. Ten eerste de sponning van het dakraam van 12 mm. Het is moeilijk om voor die dikte een geschikt materiaal te vinden. Ten tweede is er bij de aansluiting van de dagkanten een kitrand noodzakelijk. Ten derde en waarschijnlijk het belangrijkste punt: de nabewerking. Bij gebruik van hout zijn nabehandelingen zoals kitten, plamuren, schilderen noodzakelijk en dat zorgt voor extra bewerkingstijd.”

Compleet systeem

Het Finidec dakraam afwerksysteem bestaat uit slechts drie producten; het dagkantpaneel, de koplat en het aluminium binnenhoekprofiel. Het witte binnenhoekprofiel van aluminium verbindt de dagkantpanelen zodat kitten overbodig is en er een strakke afwerking ontstaat. Krimp, uitzetting en vocht hebben geen invloed meer op de verbinding die er langdurig mooi uit blijft zien. Het dagkantpaneel is 12 mm dik waardoor deze past in elk dakraam en is leverbaar met een breedte van 200 of 300 mm. Het dakraam wordt vervolgens afgewerkt met de koplat. Deze koplat is het enige dat nog in verstek gezaagd moet worden, zodat hier tijdwinst in de montage behaald kan worden. Er is keuze uit diverse modellen koplatten.

Met drie producten is het mogelijk om elk dakraam in een handomdraai af te werken zonder nabewerkingen

Finidec: niet meer schilderen

Het dakraam afwerksysteem valt onder het Finidec assortiment. Finidec bevat een compleet assortiment profielen om binnenshuis ramen en deuren af te werken. Het grote voordeel van de Finidec profielen is dat ze zijn voorzien van een UV-bestendige structuurfolie in wit of crème en dat maakt schilderen overbodig. Finidec is gemaakt van vochtwerend MDF en daardoor ook geschikt in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer. 

Het dakraam afwerksysteem plaatsen is niet heel moeilijk, maar u moet wel een aantal richtlijnen hanteren. Lees de aandachtspunten voor een goede montage in ons blog “Snel en strak dagkanten afwerken” of bekijk de montagevideo.

Bestel gratis kleurmonsters van Finidec dakraam afwerking

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.