Cees_de_Groot_Weku-500.jpg
Cees_de_Groot_Weku-500.jpg
De visie van… Cees de Groot, eigenaar van WEKU

De visie van…

Cees de Groot, eigenaar van WEKU

In De visie van… gaan we in gesprek met een expert uit de kunststof bouwwereld. Cees de Groot is sinds 17 jaar eigenaar van WEKU Kunststof Kozijnen uit Bodegraven en is leverancier van NPI-producten. WEKU is al ruim 30 jaar specialist in kunststof bouwmaterialen, zoals deuren, kozijnen en gevelbekleding. ‘We merken dat klanten steeds vaker kiezen voor duurzame materialen. Kunststof is een goede duurzame keuze.’

Cees de Groot heeft jarenlange ervaring in de bouwwereld en was, voor hij bij WEKU begon, uitvoerend projectleider bij een aannemersbedrijf. Hij is vrij blanco in de wereld van kunststof bouwmaterialen gestapt. Maar de goede regionale reputatie van WEKU en zijn vertrouwen in de producten, deden hem besluiten de stap te maken. Want als iets hem typeert, dan is het zijn ondernemerschap en bevlogenheid. “Ik doe alleen dingen waar ik volledig achtersta. Ben trots op ons bedrijf en op de producten die we maken.”

Wat is er mooi aan kunststof bouwmaterialen?

“Alles. Het is een prachtig product. Het is gewoon zonde dat een kleine groep traditionele aannemers nog steeds niet helemaal openstaat voor dit mooie product. Want kunststof is tegenwoordig niet meer van hout te onderscheiden. Kunststof heeft zoveel voordelen. Het is tijdloos, onderhoudsarm, probleemloos, duurzaam, heeft een goede uitstraling en veel mogelijkheden in kleur. Een kwalitatief hoogwaardig product tegen een scherpe prijs. Oftewel: Kunststof met een hoofdletter K.”

Waarom kiezen WEKU-klanten voor kunststof?

“Allereerst vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Vooral het onderhoud is vele malen makkelijker, sneller en goedkoper dan bij andere materialen, zoals hout. Houtwerk moet je zeker eens in de 3 à 4 jaar schilderen. Dat kost veel tijd en geld. Kunststof moet je ook onderhouden. Maar schoonmaken, tijdens bijvoorbeeld het ramen lappen, is voldoende. Daarnaast biedt kunststof veel mogelijkheden in kleur en uitstraling.”

‘Kunststof is een goede duurzame keuze, omdat het gemaakt is uit gerecyclede producten en zelf ook goed te recyclen is’

Hoe duurzaam is kunststof?

“We merken dat klanten steeds vaker kiezen voor duurzame materialen. Kunststof is een goede duurzame keuze. Kunststof wordt al zeer regelmatig gemaakt uit gerecyclede producten en is zelf ook goed te recyclen. Daarnaast is het tijdloos, onderhoudsarm en gaat het makkelijk generaties mee. Kunststof is makkelijk te bewerken en heeft weinig tot geen nabewerking nodig. Verder isoleert kunststof beter dan hout of aluminium.”

Hoe belangrijk is de uitstraling?

“Erg belangrijk. Kunststof is tegenwoordig niet meer van hout te onderscheiden. Je ziet het verschil niet, maar ervaart de voordelen wel. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden qua kleur en structuur.”

Hoe belangrijk is het dat materialen onderhoudsarm zijn?

“Iedereen werkt tegenwoordig. Vrije tijd is schaars. Mensen kiezen er liever voor om in hun vrije tijd ook echt vrij te zijn, zo merken wij. Houtwerk moet je regelmatig schilderen en dat kost tijd en geld. En als je het schilderwerk uitbesteedt, kost het je nog meer geld. Daarnaast zijn er steeds minder goede vakmensen en schilders te vinden. Kunststof is makkelijk en snel te onderhouden. Een vochtige doek erover en klaar.”

Waarom werken jullie graag met de producten van NPI?

“De producten van NPI passen heel goed bij ons kozijnenpakket qua kleurstelling en uitstraling. Daarnaast zijn deze kwalitatief hoogwaardig tegen een scherpe prijs. NPI is daarnaast een prettige organisatie om mee samen te werken. De medewerkers zijn flexibel, betrouwbaar en komen hun afspraken na. Daarom is NPI al jaren een van onze huisleveranciers.”

563x375_catalogus-NPI

Gratis catalogus

Kunststof toepassen in een renovatieproject? Ontdek de mogelijkheden van NPI en vraag een gratis catalogus aan met een overzicht van al onze onderhoudsarme producten.

Gerelateerde artikelen