Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_plafondpanelen_3.jpg
header_390x120_plafondpanelen_3.jpg
Welk hout is geschikt voor een plafond buiten

Welk hout is geschikt voor een plafond buiten?

Plafonds in de buitenlucht krijgen veel te verduren door de wisselende omstandigheden van hitte, vorst en condens. Belangrijk is het dus om te kiezen voor materialen die daar goed tegen bestand zijn, zonder dat ze intensief onderhoud nodig hebben. Moderne kunststoffen zijn daar zeer geschikt voor.

Carports en veranda’s

Voor de bekleding van plafonds van carports en veranda’s en dergelijke valt traditioneel vaak de keuze op hout. Hout is echter een natuurlijk materiaal dat onder invloed van vocht en temperatuurwisselingen gaat werken, wat kan leiden tot krom trekken en scheurvorming. Onbehandelde houten delen blijven in de buitenlucht meestal niet heel mooi, terwijl verven een behoorlijke klus is.

Een multiplex beplating is minder gevoelig voor krom trekken en scheurvorming dan houten delen. Aanbrengen hiervan is wel behoorlijk arbeidsintensief, vooral vanwege het schilderen en het wegplamuren van de schroefkoppen. Bij een eventuele daklekkage zal ook de meeste multiplex-beplating krom gaan trekken.

Kunststof

Moderne kunststoffen zoals die van het Florence buitenplafond zijn speciaal ontworpen op de condities van veranda’s en carports. Ze zijn ongevoelig voor vocht en schimmelaantasting en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met of zonder houtnerf en ze zijn kleurvast. Met de bijbehorende start-, eind- en koppelprofielen is snel en eenvoudig een strak resultaat te bereiken. De panelen van Florence zijn 250 mm breed en 6 meter lang, waardoor ze in de meeste situaties naadloos te monteren zijn.

Bestel gratis kleurmonsters van Florence buitenplafonds

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Eenvoudig een buitenplafond monteren

De plafondsystemen van Florence zijn er voor binnen en buiten. In deze montagevideo laat onze productspecialist zien hoe eenvoudig u bijvoorbeeld een carport of een veranda afwerkt.

NPI - thumbnail6.jpg

Lees onze blogs over plafondpanelen