Specialist in onderhoudsarme bouwproducten!
Menu
header_1680x250_twinson-o-wall.jpg
header_390x120_twinson-o-wall.jpg

Composiet gevelbekleding

Twinson O-Wall Composiet gevelbekledig is een goed alternatief voor hout en voor de meer gebruikelijke kunststoffen. Composiet combineert namelijk het natuurlijke karakter en de warme uitstraling van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van kunststof. Schilderen is niet meer nodig en met het unieke montagesysteem is Twinson O-Wall eenvoudig en snel blind te bevestigen. Twinson is niet alleen leverbaar als gesloten gevelbekleding, maar ook als een open gevelsysteem.

Bestel gratis kleurmonster van Twinson O-Wall

Ontvang kleurmonsters van onze producten en beoordeel ze in het echt. Na aanvraag ontvangt u ze binnen 2 werkdagen thuis!
LET OP: NPI levert uitsluitend standaard lengtes. Wij leveren geen producten op maat.

Alle details op een rijtje

Aantal kleuren 1
Lengte (cm) 300, 600 cm

Downloads

Product datablad Twinson O-Wall gevelpaneel 167x13 mm Download
Duurzame gevelbekleding

Twinson O-Wall composiet gevelbekleding geeft buitenmuren een duurzame bescherming. Twinson O-Wall is een kwalitatief hoogwaardige composiet gevelbekleding. De composiet gevelpanelen zijn gemakkelijk te plaatsen en zijn onderhoudsarm. Ook zijn de panelen licht in gewicht.

Composiet gevelbekleding wordt onder meer vaak toegepast om een chalet opnieuw te bekleden maar is ook heel goed toepasbaar voor woningen en andere gebouwen, voor dakkapellen, aanbouwen en dakoverstekken.

Unieke grondstof van hoge kwaliteit

Net als de Twinson vlonderplanken wordt het O-Wall assortiment vervaardigd uit het materiaal Twinson. Dit is een grondstof in een unieke combinatie van kunststof en hout. Het Twinson materiaal is PEFC-gecertificeerd. Het is daarmee een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Twinson is ook 100% recyclebaar, het is waterbestendig en het is splintervrij. De duurzaamheid en natuurlijke uitstraling maken Twinson zeer geschikt voor diverse buitentoepassingen.

Bevestigen met clips

De composiet gevelbekleding van Twinson wordt bevestigd met clips. Die worden gemonteerd op een achterconstructie met een maximale hart op hart afstand van 50 centimeter. De clips bieden de composiet panelen de mogelijkheid om thermisch te werken. Ook zijn er clips die de delen op hun plek fixeren. De clips zorgen voor een gemakkelijke montage en een blinde bevestiging. Zoals bij alle gevelbekleding is het van belang dat de achterconstructie voldoende kan ventileren.

Drie kleuren

Composiet gevelbekleding Twinson O-Wall is verkrijgbaar in drie fraaie kleuren. Dit zijn de natuurkleuren zoethoutzwart, schorsbruin en leigrijs. Het paneel is heel strak vormgegeven met een voelbare houtnerf doordat het oppervlak geborsteld is. De kleuren blijven mooi en geven uw woning een mooie uitstraling. Voor onderhoud volstaat het om nu en dan de gevel af te soppen, zodat die er weer helemaal fris uit ziet.

Maten

De composiet gevelbekleding is verkrijgbaar in twee lengtematen: 300 cm en 600. De werkende breedte is 167 mm. De delen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Er zijn diverse hulpprofielen beschikbaar, zoals een ventilerend startprofiel. Ook is een koppelprofiel beschikbaar om delen in de lengte te verbinden.

Project uitgelicht

Piet Kemp bouwde zelf zijn huis in Utrecht en beklede het met Twinson O-Wall. Hij vertelt over dit doe-het-zelf-project en licht vijf bijzonderheden uit.