Kunststof platen

Bij NPI kunt u kiezen uit twee kunststof platen, HPL en Unipanel. Deze platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en geschikt voor zowel buiten en binnen toepassingen. Zo verwerkt u ze tot boeidelen, windveren of overstek.

Unipanel

Unipanel is gemaakt van massief kunststof en is superieur aan hout. Het kan gebruikt worden op vrij wel alle niet dragende buitentoepassingen. Het heeft de look en feel van hout, maar niet met de nadelige gevolgen van houttoepassingen die buiten kunnen ontstaan.

Toepassing (buiten)

Unipanel bouwpanelen zijn universeel toepasbaar en kunnen gebruikt worden in vrijwel alle niet dragende buitentoepassingen, zoals; boeidelen, windveren, overstekken, lijstwerken, puivulling en overige buitenbetimmering. In de regel kan Unipanel gemonteerd worden conform verwerkingsvoorschriften van multiplex. Daarbij hoeft geen rekening gehouden te worden met voorschriften betreffende vochtopname.

Toepassing (binnen)

Unipanel is bij uitstek geschikt voor het aftimmeren van interieur toepassingen. Doordat Unipanel geen vocht opneemt is het geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders. Of u nu een ventilatiebuis af wilt dekken, de elektriciteitsleiding uit het zicht wilt hebben of simpelweg een koof om een kook-afzuiging wilt creëren, de universele panelen van Unipanel maken het mogelijk.

Unipanel biedt een compleet concept, met speciale schroeven, een bitje en afwerkdopjes. Het bitje zorgt ervoor dat de schroeven tot exact 5 millimeter in de oppervlakte verzinken. U drukt vervolgens de op maat gemaakte afwerkdopjes door de strip in het schroefgat en creëert daarmee een strakke afwerking. Plamuren, schuren en schilderen zijn vanaf nu verleden tijd!

HPL platen

De HPL platen van NPI zijn veelzijdig en geschikt voor buiten en binnen toepassingen. Doordat de kunststof platen onder hoge druk zijn geperst ontstaat een compacte plaat met hoge dichtheid en sterkte. Het vlakke en harde oppervlak zorgt ervoor dat vuil moeilijk aan de platen hecht. De platen zijn geschikt als gevelbekleding; wand- en plafond bekleding en de bekleding van zijwangen van dakkapellen. Voor dakranden en overstekken wordt HPL geleverd in handige stroken van 250, 300 en 400 mm breed.

Multifunctioneel bouwproduct

HPL platen & stroken onderscheiden zich door de extreme weerbestendigheid, hoge mate van sterkte en onderhoudsgemak. De toplaag is versterkt met een UV-bestendige acrylaat die zorgt voor een hoge kras- en slagvastheid. De kunststof platen en stroken zijn aan beide kanten hetzelfde afgewerkt en daardoor dubbelzijdig te gebruiken! Hierdoor is het vrijwel overal toepasbaar, zowel binnen als buiten.

Zeer kras- en slagvast

Door de keiharde acylaat toplaag zijn HPL platen & stroken zeer kras- en slagvast. Dit maakt het product geschikt om ook laag bij de grond toegepast te worden bijvoorbeeld op bijgebouwen en als gevelbeplating. De platen en stroken zijn veel minder gevoelig voor beschadiging ten opzichte van traditionele materialen. Ook voor het gebruik in het interieur biedt dit grote voordelen omdat HPL platen & stroken geschikt zijn voor ruimtes die intensief gebruikt worden (utiliteitsbouw).

HPL bewerken

NPI levert HPL in op breedte gezaagde stroken. Die kunnen met de juiste gereedschappen in het werk verder op de juiste maat worden gezaagd. Lees in ons blog hoe je HPL het beste kunt zagen.

Voor het bevestigen van HPL platen met schroeven, moeten de gaten worden voorgeboord. HPL boren kan met een hardmetalen of HSS boor. Er zijn ook speciaal voor HPL ontwikkelde boren verkrijgbaar.