Terug naar Advies & Inspiratie

How to: Zo plaats je een badkamerplafond

In vochtige ruimtes, zoals badkamers, is het van belang een binnenplafond te plaatsen dat ongevoelig is voor vocht en schimmels. We laten je in deze montagevideo zien hoe je eenvoudig een badkamerplafond monteert.

Onze plafondsystemen zijn strak en netjes afgewerkt. Bovendien zijn ze duurzaam, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en geschikt voor vochtige ruimtes. De panelen van plafondsysteem Florence zijn licht van gewicht en verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook is het eenvoudig om spotjes of ventilatieroosters in te bouwen.

Maar hoe plaats je dit badkamer plafond? In het kort komt het op de volgende onderdelen neer:

  1. Zorg ervoor dat het regelwerk vlak en recht is
  2. Monteer het basisprofiel strak langs de randen
  3. Monteer de panelen
  4. Breng het afwerkprofiel aan

Hoe deze stappen precies in z’n werk gaan, laat onze productspecialist Pieter Uittenbogaard zien in deze montagevideo.

How to: Zo monteer je een badkamerplafond

De plafondpanelen van Florence zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en 3 lengtematen, zodat ieder plafond zonder stuiknaden afgewerkt kan worden. Ook de afwerkprofielen zijn in alle paneelkleuren verkrijgbaar. Op die manier kun je van je badkamer een mooi, stijlvol geheel maken.

Naast de plafondsystemen van Florence hebben we ook de plafondbekleding van Cleanpanel in ons assortiment. Dit plafondsysteem is geschikt voor toepassingen in ruimtes waar hoge hygiënische eisen worden gesteld. Zo wordt dit systeem vaak toegepast in de koel- en voedingsmiddelenindustrie, horeca en medische sector.

  • Zo plaats je een badkamerplafond
  • Ook aan de slag met een badkamerplafond?

    Ontdek de Florence-plafondsystemen: hét duurzame alternatief voor traditionele wand- en plafondproducten.

    Bekijk het Florence plafondsysteem